MARDİN?DE AİLESEL AKDENİZ ATEŞİ VE OTOENFLAMATUAR HASTALIKLARI GÜNEYDOĞU BÖLGE SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ
Mardin,Batman, Siirt, Şırnak illerinin katılımıyla Aile Hekimlerine FMF hastalığını tanıtmak, güncel bilgileri paylaşıp farkındalık yaratmak ve hastaları uygun şekilde yönlendirmek için 16 Eylül?de Prof. Dr. Ayşe Huri ÖZDOĞAN, Prof. Dr. Özgür Kasap ÇOPU
Mardin,Batman, Siirt, Şırnak illerinin katılımıyla Aile Hekimlerine FMF hastalığını tanıtmak, güncel bilgileri paylaşıp farkındalık yaratmak ve hastaları uygun şekilde yönlendirmek için 16 Eylül’de Prof. Dr. Ayşe Huri ÖZDOĞAN, Prof. Dr. Özgür Kasap ÇOPUR, Doç. Dr. Serdal Uğurlu, Uz. Dr. Kenan BARUT’un katılımı ile Aile Hekimlerine yönelik bir sempozyum düzenlendi.
Mardin'de düzenlenen sempozyumumun amacı, hastalarla; dayanışma, pozitif sosyal yaşam, aktif iş hayatı sağlamak, gerekli devlet desteği ve bilincini oluşturmak, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri ve destek olabilecek Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği yapmak, konuda uzmanlaşmamış sağlık çalışanlarının bilinçlendirmek olan sempozyum 16 Eylül 2018 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilmiş olan Ailesel Akdeniz Ateşi ve Otoenflamatuar Hastalıkları Güneydoğu Bölge Sempozyumu’nun açılış konuşmalarını DİKA Genel Sekreteri Yılmaz ALTUNDAĞ ve Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet YAVUZ yaptı.
Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet YAVUZ konuşmasında; “Gerekli devlet desteği ve bilincini oluşturmak önemlidir. Türkiye´nin bu konuda çalışmaları dünya literatüründe kaynak kişi olarak bilinen profesör ve doktorlarla işbirliği içindedir. Aile Hekimlerimize FMF hastalığını tanıtmak, güncel bilgileri paylaşıp farkındalık oluşturmak ve hastaları uygun şekilde yönlendirmek için bu sempozyumun yeri ve önemi büyüktür. Sempozyumumuzun amacı, hastalarımıza, dayanışma, pozitif sosyal yaşam, aktif iş hayatı sağlamak, gerekli devlet desteği ve bilincini oluşturmak, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçe sağlık müdürlükleri ve destek olabilecek sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak, konuda uzmanlaşmamış sağlık çalışanlarının bilinçlendirmektir. Dileğimiz, Güneydoğu genelinde Ailesel Akdeniz Ateşi ve Otoenflamatuar Hastalıklara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmaktır.” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından ilgili alanda uzman hocalar konuyla ilgili bilgilendirmeler ile sunumlarını yaptı.
Verilen eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgesi takdim edilmiş ve Sempozyumda eğitim veren hocalarımıza, ilgili kurumlara ve Sempozyum Düzeneleme Kurulu Başkanına plaket verillmesinin ardından sempozyum sonlandı.
ARTUKLU HBER AJANSI-MARDİN
-
1
DOĞAN BEKİN; “YİTZHAK KROİZER’İN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
-
2
KATİL İSRAİL VE İŞBİRLİKÇİSİ ABD SİYAH ÇELENK BIRAKILARAK PROTESTO EDİLDİ
-
3
Aliağa’da Ücretli Otopark Uygulaması Başlıyor
-
4
Başkan Şahin Mamak'ta Öğrencilerle Fidan Dikti
-
5
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMENİNDEN AÇIKLAMA
-
6
TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY'DAN SAVAŞA VE SESSİZLİĞE KARŞI ULUSLARARASI SENDİKALARA ÇAĞRI
-
7
DİKA'dan Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Proje Yazma Eğitimi
-
8
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
-
9
ABB’NİN ÖRNEK PROJESİ HPV AŞI UYGULAMASI İÇİN YENİ BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLADI
-
10
Midyat’ta Orman Haftasında Fidanlar Toprakla Buluştu
-
11
Can Atayılmaz ve Ceren Sagu'dan; '' Atarım İçime''
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,21% -0,06
-
GRAM ALTIN
6420,15% 2,79
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74



