MARDİN?DE AİLESEL AKDENİZ ATEŞİ VE OTOENFLAMATUAR HASTALIKLARI GÜNEYDOĞU BÖLGE SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

Mardin,Batman, Siirt, Şırnak illerinin katılımıyla Aile Hekimlerine FMF hastalığını tanıtmak, güncel bilgileri paylaşıp farkındalık yaratmak ve hastaları uygun şekilde yönlendirmek için 16 Eylül?de Prof. Dr. Ayşe Huri ÖZDOĞAN, Prof. Dr. Özgür Kasap ÇOPU

Mardin 16.09.2018 18:35:22 0
MARDİN?DE AİLESEL AKDENİZ ATEŞİ VE OTOENFLAMATUAR HASTALIKLARI GÜNEYDOĞU BÖLGE SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

Mardin,Batman, Siirt, Şırnak illerinin   katılımıyla Aile Hekimlerine FMF hastalığını tanıtmak, güncel bilgileri paylaşıp farkındalık yaratmak ve hastaları uygun şekilde yönlendirmek için 16 Eylül’de Prof. Dr. Ayşe Huri ÖZDOĞAN, Prof. Dr. Özgür Kasap ÇOPUR, Doç. Dr. Serdal Uğurlu, Uz. Dr. Kenan BARUT’un katılımı ile  Aile Hekimlerine yönelik bir sempozyum düzenlendi.

 

Mardin'de düzenlenen sempozyumumun amacı, hastalarla; dayanışma, pozitif sosyal yaşam, aktif iş hayatı sağlamak, gerekli devlet desteği ve bilincini oluşturmak, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri ve destek olabilecek Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği yapmak, konuda uzmanlaşmamış sağlık çalışanlarının bilinçlendirmek olan sempozyum 16 Eylül 2018 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilmiş olan Ailesel Akdeniz Ateşi ve Otoenflamatuar Hastalıkları Güneydoğu Bölge Sempozyumu’nun açılış konuşmalarını DİKA Genel Sekreteri Yılmaz ALTUNDAĞ ve Mardin İl Sağlık Müdürü  Uzm. Dr. Saffet YAVUZ yaptı.

 


Mardin İl Sağlık Müdürü  Uzm. Dr. Saffet  YAVUZ konuşmasında; “Gerekli devlet desteği ve bilincini oluşturmak önemlidir. Türkiye´nin bu konuda çalışmaları dünya literatüründe kaynak kişi olarak bilinen profesör ve doktorlarla işbirliği içindedir. Aile Hekimlerimize FMF hastalığını tanıtmak, güncel bilgileri paylaşıp farkındalık oluşturmak ve hastaları uygun şekilde yönlendirmek için bu sempozyumun yeri ve önemi büyüktür. Sempozyumumuzun amacı, hastalarımıza, dayanışma, pozitif sosyal yaşam, aktif iş hayatı sağlamak, gerekli devlet desteği ve bilincini oluşturmak, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçe sağlık müdürlükleri ve destek olabilecek sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak, konuda uzmanlaşmamış sağlık çalışanlarının bilinçlendirmektir. Dileğimiz, Güneydoğu genelinde Ailesel Akdeniz Ateşi ve Otoenflamatuar Hastalıklara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Açılış konuşmalarının ardından ilgili alanda uzman hocalar  konuyla ilgili bilgilendirmeler ile sunumlarını yaptı.
Verilen eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgesi takdim edilmiş ve Sempozyumda eğitim veren hocalarımıza, ilgili kurumlara ve Sempozyum Düzeneleme Kurulu Başkanına plaket verillmesinin ardından sempozyum sonlandı.

 

 

ARTUKLU HBER AJANSI-MARDİN


16.8° / 9.2°
  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55