Mardin`de ``Anne Üniversitesi`` Projesi İlk Mezunlarını Verdi

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Kızıltepe Belediyesi iş birliğiyle Mardin bölgesinde ilk defa düzenlenerek hayata geçirilen ``Anne Üniversitesi`` projesi ilk mezunlarını verdi.

Mardin 4.05.2018 09:31:39 0
Mardin`de ``Anne Üniversitesi`` Projesi İlk Mezunlarını Verdi

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Kızıltepe Belediyesi iş birliğiyle Mardin bölgesinde ilk defa düzenlenerek hayata geçirilen ''Anne Üniversitesi'' projesi ilk mezunlarını verdi.

Mardin Kızıltepe Belediyesi ile Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) iş birliğiyle düzenlenen Anne Üniversitesi projesi kapsamında 29 Mart 2018 tarihinde işlenen ilk ders ile birlikte 6 hafta boyunca Mardin Artuklu Üniversitesi akademisyenleri tarafından eğitilen 30 anne mezun olmanın sevincini yaşadı.  

''Anne Üniversitesi'' mezunlarının diploma törenine Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,  Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş ve eşi Ayşe Odabaş’ın yanı sıra akademisyenler ve eğitim alan anneler ile aileleri katıldı. 

Törende açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça; 

“Annelerimiz, kadınlarımız toplumun yapı taşlarıdır. Toplumun değer seviyesinin zirvede olması annelerimizin eğitim ile ufuklarının aydınlanmasına bağlıdır. Kadınların bir süs objesi olarak görüldüğü günümüz dünyasında, aslında bir kadının vitrin olmaktan çok daha öte bir değere sahip olduğunu, gelecek nesillerin yetiştirilmesi noktasında annelere verilen eğitim sayesinde edepli, saygın, ne istediğini bilen ve teknolojiyi başarı basamaklarında kullanma becerilerine sahip çocuklar yetiştirecek olan artık daha bilinçli olan anneleri bu gün mezun etmenin heyecanını  yaşıyoruz.” dedi.

Ağırakça, Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından eğitim alan annelerin; çocuk ve kadın hakları, okul başarısında ailenin rolü, Hz. Peygamber ve çocuk, aile ve çocuk mahremiyeti, sağlık bilgisi ve çevre bilinci eğitimi başta olmak üzere anne, çocuk ve beslenme, zor davranışlarla başa çıkma, ev ekonomisi, değerler eğitimi, annelik ve iş hayatı, teknoloji kullanımı ve çocuk, eşler arası ilişkiler ve iletişim gibi konularda eğitim aldıklarını belirtti.  

Proje kapsamında, annelerin var olan bilgilerini güncelleme  ve geliştirme  gayreti içerisinde olduklarını belirten Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş;

''Annelere üniversite yaşamından örnek sunmak istedik. Annelerin çocukları arasındaki bağları güçlendirmelerine destek olduk.  Anneleri sosyal hayata teşvik etmek ve desteklemek üzere bu projeleri hayata geçiriyoruz.''  dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ağırakça tüm mezunları tebrik ederek diplomalarını takdim etti. Tören annelerin kep atması ve toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07