MARDİN`DE AŞİRET DÜĞÜNÜNDE KİLOLARCA ALTIN TAKILDI

Mardin?in Kızıltepe İlçesinde Omeryan Aşireti (Xerzek Erebi) ve Arbani Aşireti (Meşkoke) düğününde gelin ve damada kilolarca altınla binlerce TL para takıldı.

Mardin 12.09.2017 23:31:06 0
MARDİN`DE AŞİRET DÜĞÜNÜNDE KİLOLARCA ALTIN TAKILDI
Mardin’in Kızıltepe İlçesinde Omeryan Aşireti (Xerzek Erebi) ve Arbani Aşireti (Meşkoke) düğününde gelin ve damada kilolarca altınla binlerce TL para takıldı.
 
İlçedeki Omeryan Aşiretinden (Xerzek Erebi) Abdulkadir Kızılkaya’nın oğlu Mehmet Kızılkaya ve Arbani Aşiretinden (Meşkoke) Abdurrahim Ramazanoğlu’nun kızı için görkemli bir düğün töreni yapıldı.
 
Kızıltepe ilçesinde  yapılan düğüne AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı , 22. Dönem Mardin Eski Milletvekillerinden Süleyman Bölünmez, 24.Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kızıltepe Kaymakamı ve Kızıltepe Belediyesi Vekili Ahmet Odabaş, Mardin AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Kızıltepe AK Parti İlçe Başkanı Faruk Kılıç, Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, Mardin Toplumsal Dayanışma Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin   katıldığı düğün töreninde ,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler Koordinatörü Ahmet Külekçi, Finlandiya’dan Avrupa Türk İş Adamları Konfederasyon Başkanı Fırat Bozan, Hollanda’dan West Food Group Holding sahibi Serdar Bozan,  Artukbey Kahvesi Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm'ün   gönderdikleri düğün çelenkleri ise salonu adeta çiçek bahçesini  çevirdi.
 
Aşiret Liderleri ve yurt içinden gelen yaklaşık 2 bin beşyüz  davetlinin  katıldığı düğün törenine ilgi yoğun oldu. 
 
Davetliler, Düğünde çifte altın ve para takmak için birbirleriyle  adeta  yarıştı.
 
Muhteşem  düğünde, davetliler el ele girerek halaylar çektiler. Mardin Kızıltepe İlçesinde yapılan düğünde yüzlerce hayvanın kesildiği düğün yemeğinde salon dolup taştı.
 
Damadın babası Omeryan Aşireti’nden olan (Xerzek Erebi) Abdulkadir Kızılkaya ve gelinin babası Arbani Aşireti (Meşkoke) Aşiret’inden olan Abdurrahim Ramazanoğlu :
 
''Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siyasilerimize, bürokratlarımıza,düğünümüze gelen tüm davetlilerimize teşekkür ederiz. Ayrıca düğüne katılamayıp bizleri telefonla arayan dostlarımıza şükranlarımı sunuyoruz" diye konuştular.
 
 
Artuklu Haber Ailesi Olarak Genç çiftlere ömür boyu mutluluklar dileriz.
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 
 
 
 
 
 
 
 

19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07