MARDİN`DE ``ASKIDA EKMEK``UYGULAMASI BAŞLATILDI

Mardin?de Görev yapan Din Görevlileri ve fırıncılar Odası?nın birlikte hazırladığı, Artuklu ve İl Müftülüğünün destek verdiği ?Askıda Ekmek? projesi başladı. Mardin?de faaliyet gösteren tüm fırınlarda uygulanacak olan projeyle muhtaç ailelere ve özellikle

Mardin 19.05.2015 12:22:31 0
MARDİN`DE ``ASKIDA EKMEK``UYGULAMASI BAŞLATILDI

  Mardin’de Görev yapan Din Görevlileri ve fırıncılar Odası’nın birlikte hazırladığı, Artuklu ve İl Müftülüğünün destek verdiği “Askıda Ekmek” projesi başladı. Mardin’de faaliyet gösteren tüm fırınlarda uygulanacak olan projeyle muhtaç ailelere ve özellikle şehirde yaşayan Suriyeli mültecilere daha fazla yardımın ulaşması amaçlanıyor.

Proje ile ilgili bilgi veren Fuat Yağcı Camii İmam Hatibi Hasan Yenigün Askıda Ekmek projesi ile hayırseverlerin, ihtiyaç sahiplerini rencide etmeden onlarla ekmeklerini paylaşmalarını sağlamaya çalışacaklarını ifade etti. Zenginler ile yoksullar arasında yardım köprüsü kurmak istediklerini belirten Yenigün,  Fırından ekmek alan hayırseverler, yoksullara vermek için istediği kadar ekmeğin parasını ödeyerek askıya ekmek bırakabiliyor. Böylece fakirlere, muhtaçlara daha fazla ekmek ulaştırmış olacağız. Dedi.

“Askıda Ekmek uygulaması ile maddi durumu iyi olan insanlar ekmek almak için fırına gittiklerinde kaç tane ekmek alacaklarsa bir ve daha fazla ekmeğin parasını ödeyebileceklerdir. Örneğin bir ekmek alıp, 2 ekmek parası vermek suretiyle, almadığı ekmeğin parasını da ihtiyaç sahiplerinin gelip alması için askıda bırakmış olacak. Hayırseverlerin de ihtiyaç sahiplerinin de birbirini görmediği bu yardımlaşma modeli gösterişten uzak toplumsal fayda oluşturan bir yaklaşımdır. Din görevlileri olarak, Bu uygulama ile sadece alan el ile veren eli gizliden buluşturmayı, muhtaç kardeşlerini hatırlatmayı hedeflemektedir.

Projeye destek veren Artuklu Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Ümit Özonay ise, “Askıda ekmek projemiz, ihtiyaç sahiplerinin hayırseverler ile yüz yüze gelmeden ihtiyaçlarının karşılanmasını ve muhtaç insanlara ihtiyaç sahibi olmanın ezikliğinin hissettirilmemesini amaçlamaktadır. Aynı zamanda “Askıda ekmek” projesi ile yoksul insanların başkalarına minnet etmek zorunda kalmaları da ortadan kaldırılmış olacaktır.” dedi.

         Mardin Fırıncılar Odası Başkanı Murat Sara böyle bir projeye Meslek Odası olarak destek vermekten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Tüm fırıncı esnafının toplumsal sorumluluk olarak bu projeyi gördüğünü, bu nedenle de büyük bir ilgi ve destekle karşılandığını söyledi. Sara bu projede üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirip katkı sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30