MARDİN`DE ASKOM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

MARDİN İl Sağlık Müdürlüğünde Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz başkanlığında Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM), Hastaneler Arası Sevkleri Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu toplantısı yapıldı.

Mardin 25.06.2019 10:37:52 0
MARDİN`DE ASKOM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

MARDİN İl Sağlık Müdürlüğünde Mardin  İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz   başkanlığında Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM), Hastaneler Arası Sevkleri Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu toplantısı yapıldı.

 

Hastane başhekimleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri’nin (TSM)  başkanları ve Başkan Yardımcıları, Özel ve Kamu Hastanelerinin ve 112 İl Ambulans Servislerinin  Başhekimlerinin  katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ildeki hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve hastane acil servislerinin   ait çalışmaları masaya yatırıldı.

 

Toplantıda, hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve acil servis işleyişinin kolaylaştırılması ile bu hizmetlerin kesintisiz ve etkin bir şekilde sürdürülmesi yönünde de bilgi paylaşımında bulunulurken, sevk komisyonunda hastaneler arası hasta nakillerinde kayıtların düzenli yapılması, sevkin uygunluğuna dikkat edilmesi ve yapılan uygulamaların iyileştirilmesine dönük kararlar alındı.

 

Evde Sağlık Hizmetleri Komisyonu ile Yoğun Bakım Hizmetleri Komisyonu toplantılarında ise genel bir değerlendirmesi yapılarak bu hizmetin sunumu ile ilgili eksiklikler ve aksayan yönler tespit edilip çözüm önerileri görüşülerek karara bağlandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


33.1° / 20.2°
  • BIST 100

    10677,49%0,19
  • DOLAR

    32,24% 0,36
  • EURO

    35,02% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2442,41% 0,55
  • Ç. ALTIN

    3897,55% -0,51