MARDİN`DE BAYRAM`DA BELEDİYE TOPLU TAŞIM ARAÇLARI ÜCRETSİZ OLACAK

Mardin`de Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma araçları bayram süreci boyunca ücretsiz olacak.

15.06.2018 10:39:12 0
MARDİN`DE BAYRAM`DA BELEDİYE TOPLU TAŞIM ARAÇLARI ÜCRETSİZ OLACAK

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin bayram hazırlıkları hızla devam ediyor. İhtiyaç merkezinde, dar gelirli vatandaşların bayramlık giysi ve gıda ihtiyaçları gideriliyor. Mardinmasa ekipleri ise, kırsal mahallelerde ki çocuklara bayramlık elbise götürerek yüzlerini güldürüyor. Yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşların, bayram temizliklerinin yanı sıra bayramlık tıraşları yapılıyor.

 İl, ilçe ve kırsal mahallelerde çevre temizliği ve ilaçlama çalışmaları hızlandırıldı. Kırsal mahallelerin yol asfaltlama ve onarım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

 

İbadethanelerin temizlikleri yapılarak gül suyu ile yıkanıyor.

Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçları bayram süresi boyunca ücretsiz olacak.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında, her akşam yaklaşık 5 bin vatandaşla iftar yemeklerinde bir araya geldiklerini ifade etti.

Yaman, şöyle devam etti: “Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız tarafından kurulan Lojistik Merkezimize vatandaşlarımız gelerek burada kendi ihtiyaçlarına göre bayramlık kıyafet ve gıdalarını alabiliyorlar. Ramazan ayı boyunca dar gelirli vatandaşlarımızın evlerine gıda paketleri götürdük şimdi bayram dolayısıyla götürüyoruz. Mardinmasa ekipler, ilçe ve kırsal mahallede ki çocuklara bayramlık elbise götürerek onların yüzlerini güldürüyor. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin personelleri teyakkuz halinde. Çevre temizlikleri, ilaçlamalar, ulaşımla ilgili sıkıntıların giderilmesi konusunda çalışmalar hızlandırıldı. Kırsal mahallelerinin yollarının asfaltlanması ve onarımı hızlandırıldı. Güvenlik önlemleri üst düzeyde artırılmış oldu.”

 

“Büyükşehir Belediyesinin araçları ücretsiz”

Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma araçlarının bayram süreci boyunca ücretsiz olacağını ifade eden Yaman, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı lojistik merkezine götürülüyor. Kendilerine göre ihtiyaçlarını belirleyip alıyorlar. Bedenlerine, zevklerine göre bayramlıklarını kendileri tercih ediyorlar. Yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç insanlarımızın evlerinde bayram temizliği yapılıyor. Vücut bakımı ve tıraşları yapılıyor. İbadethanelerin bayram temizliği yapılıyor. Gül suyu ile yıkanıyor.Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma araçları bayram süresince ücretsiz olacak.” dedi.

“Mardin, huzurlu bir bayram geçirecek”

Yaman, “Mardin bugüne kadar huzurla ramazanı geçirdi inşallah bundan sonra da bayramıaynı şekilde geçirecek. Mesai arkadaşlarımızla birlikte bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40