MARDİN`DE BELEDİYELER`DE 1 GÜNLÜK ``NUSAYBİN``GREVİ

Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin tüm çalışanları, Nusaybin?deki sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla bir günlük greve girdi.

Mardin 25.11.2015 11:50:13 0
MARDİN`DE BELEDİYELER`DE 1 GÜNLÜK ``NUSAYBİN``GREVİ

 Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin tüm çalışanları, Nusaybin’deki sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla bir günlük greve girdi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının 13. gününe girmesi nedeniyle tepkiler de artmaya başladı. Bugün sabah saatlerinden itibaren Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyesinin tüm çalışanları, Nusaybin’e destek vermek amacıyla iş bırakma eylemi başlattı. Belediye binasının önünde greve giren belediye işçileri ve personelleri, sık sık “Bijî berxwedana Nisebinê” ve “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganlarını attı. Alkışlarla grevlerini sürdüren belediye çalışanları, “Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz” pankartını da taşıdı. Greve giren belediye çalışanları adına açıklama yapan DİSK/Genel İş Mardin Şube Eş Başkanı Emine Esen, Nusaybin’de uygulanan sokağa çıkma yasağının 13’üncü gününe girdiğini hatırlatarak, ilçe halkının yaşamının tehlike altında olduğuna dikkat çekti. Esen, her gün ölüm ve yaralı haberleriyle sarsıldıklarına vurgu yaparak, “Mardin geneli bu kaygılardan yola çıkarak üretimden gelen gücümüzü kullanmayacağız. Her an ölüm haberlerini aldığımızdan hiçbir şey olmamış gibi çalışmamız vicdanları sızlatmaktadır. Sokağa çıkma yasakları bölgemizde ciddi sorunlara neden olmaktadır. Sokağa çıkma yasağı derhal kaldırılsın. Bütün sivil toplum örgütlerini, halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından belediye işçi ve personelleri, oturma eylemine devam etti. Gün boyunca çalışanlar grevde olacaklarını belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07