MARDİN`DE BERBER VE KUAFÖRLER ZOR DURUMDA

Koronavirüsü salgını tedbirleri kapsamında 21 Mart`ta dükkanları kapatılan berberler de zor durumda. İçişleri Bakanlığı kararı ile kapatılan Mardinli berber ve kuaförler, destek bekliyor.

2.04.2020 20:22:39 0
MARDİN`DE BERBER  VE KUAFÖRLER ZOR DURUMDA

Koronavirüsü salgını tedbirleri kapsamında 21, Mart'ta dükkanları kapatılan berberler de zor durumda. İçişleri Bakanlığı kararı ile kapatılan Mardinli berber ve kuaförler, destek bekliyor.

 

Mardin Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası başkanı İbrahim Porduğan. Tüm Mardin halkına seslenerek ,Esnaflarımız çok zor durumda herkes birlik beraberlik içinde olursa  bu süreci işbirliği ile atlatmak mümkün olabilir.

 

Mardin Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası başkanı İbrahim Porduğan Mardin halkına seslenerek  herkes elini taşın altına koymalı,Oda mensubu  esnafımız çok zor şartlarda en azından kirada olan esnafımızın 3 aylık kirasının alınmamasını isteyen Başkan  Porduğan, kendisinin de kiraya verdiği is yerinden 3 aylık  kira almayacağını dile getirdi herkestende bu dayanışmaya destek vermelerini itseyen Başkan Pordugan  Mardin halkı olarak hal hatır ve esnaf şehriyiz bizim halkımıza güveniyoruz insallah tüm esnafımızın mağduriyetini göz önünde bulundurarak bu milli dayanışmaya herkes gereken  katkı sağlamalı, Devletimizin açıkladığı esnaf kredi paketindende esnafımızın bir çoğu  yararlanamadı özellikle Halkbank tarafından istenen  kefil ve kredi puanın dusuk olmasından dolayı şu anda çoğu esnaf bu kredidende yararlanmaimkanı bulamadılar.Ülkemizin içinde bulunduğu  bu zor süreci birlik beraberlik içinde en kısa sürede atlatacaklarını umduklarını belirten Başkan Pordugan esnaf sokakların ışıgidir  o ışık sönmüşse karanlıkta kalırız.Herkes elini taşın altına koyup esnafımıza yardımcı olmak  mecburiyetindedir ''dedi.

 

Şu anda geçim sıkıntısı ve bir belirsizlik içinde yaşadıklarını belirten Mardinli Berberler  “Bizim ekmeğimizi günlük olarak kazanıyoruz. Devletimiz kapatılmasını uygun gördü, kapattık ama geçinemiyoruz. Bizim bir haftalık işimiz bir aylık işimizi götürüyor. Çok zor durumdayız ve sesimizin duyulmasını istiyoruz” dediler.

 

Öte yandan dükkanı kaçak olarak açma ya da eve tıraşa gitmenin de 3 bin 150 TL cezası olarak belirlendiği haberlerine cevap veren berberler, “Eğer birikim yoksa ne yapacaklar? İnsanlar taş mı yiyecekler? Maalesef insan zora düştüğünde böyle durumlar kaçınılmaz oluyor. Devletimiz  de bize gereken desteğini bugünlerde daha çok hissettirmeli” şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN 


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22