Mardin`de Büyükşehir Belediyesinden Çimlendirme ve Ağaçlandırma Çalışmaları

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehrin en büyük eksikliklerinden birisi olan yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarında önemli çalışmalar yapıyor. Protokol yolu ile 16 kilometrelik bir hattı çimlemdiren ve ağaçlandıran Büyükşehir Belediye, Mardin Yeşilleni

Mardin 26.01.2018 21:59:43 0
Mardin`de Büyükşehir Belediyesinden  Çimlendirme ve Ağaçlandırma Çalışmaları

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehrin en büyük eksikliklerinden birisi olan yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarında önemli çalışmalar yapıyor. Protokol yolu ile 16 kilometrelik bir hattı çimlemdiren ve ağaçlandıran Büyükşehir Belediye, Mardin Yeşilleniyor Projesi ile başlanan 47 bin fidan dikimi çalışmasında 100 bin civarında fidan dikimine ulaştı. Büyükşehir Belediye aynı zamanda Kızıltepe, Nusaybin ve Şanlıurfa yolunu kapsayan ipek yolunda da yakın zamanda önemli bir fidan dikim hamlesine başlayacak.

 

Konu hakkında bilgi veren Mardin Valisi ve Mardin  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili . Mustafa Yaman, “İlimizi her yönüyle güzelleştirmeye devam edeceğiz” dedi. Şehrin yeşil bir imaja bürünmesini önemsediklerini ifade eden Yaman, “Mardin’in güzel geleceğini inşa etmek için gece gündüz demeden çalışarak bir yıla önemli işleri sığdırdık. Şehrimizde yaşattığımız değişimi hala sürmekte ve hemşehrilerimiz bu değişimden mutlu olmaktadır. Biz önem verdiğimiz konuların başına ilimizin yeşil bir şehir olması yönünde yapılacak çalışmaları da ekledik. Çünkü Mardin bu konuda eksiklikler yaşıyordu ve gelecek nesillere yeşil bir şehir bırakmak elzem bir konuydu” ifadesini kullandı.

 

Mardin Valisi ve Mardin  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili . Mustafa Yaman, “Bu düşüncelerle hemen harekete geçtik. Bir yıl içinde zor olan çalışmaları başardık. Öncelikle şehir girişlerimizden çalışmalara başladık. 16 kilometrelik protokol yolu çalışmasını bitirme aşamasına geldik. Bununla birlikte ilimizin yeşillenmesi adına şehir girişlerine 47 bin ağaç dikimi projesini başlattık. Bu projede özverili bir şekilde çalışan personelimiz dikilen ağaç sayısını 100 bin rakamına yaklaştırdı. Yetinmedik sarmaşık çalışmaları ile kaya olan heryere özel bir hava katmak için çalışmalar yapıyoruz. Mardin Gönül Elçileri de fidan dikiminde gittiği her yerde farkındalık oluşturuyor. Bu tür çalışmalarımız artarak devam edecek” diyerek sözlerine son verdi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00