Tarih: 04.01.2016 17:42

MARDİN`DE BÜYÜKŞEHİR`DEN KAR TEMİZLEME ÇALIŞMASİ

Facebook Twitter Linked-in

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kente 5 gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışına karşı çalışmalarını sürdürüyor. 

Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle ulaşımda sürücü ve vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gereken tüm tedbirleri almaya devam ediyor. 5 gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Büyükşehir bünyesinde oluşturulan Kriz Masası, karla mücadele de saha çalışmalarını yerinde denetlemek ve olası yeni durumlara karşı tedbir geliştirmek için belediyenin ilgili ekiplerini alarm durumda bekletiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele kapsamında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Kriz Masası Başkanı Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, kent merkezi ve 10 ilçede 120 kişilik ekibin oluşturduğunu belirterek, bu ekibin 24 saat kesintisiz hizmet verdiğini söyledi.

10 saat içinde bütün yollar ulaşıma açıldı

Kar yağışından dolayı başta kent merkezi olmak üzere Büyükşehir Belediyesine bağlı 900 köy ve 300 mezra da olumsuz koşulların oluştuğuna dikkat çeken Zirek, ancak önceden yapılan planlamalar doğrultusunda yapılan müdahaleler sonucu 10 saat içerisinde bütün köy ve mezra yolların ulaşıma açıldığının altını çizdi.

Zirek, kar yağışının durmasından sonra kente biriken karın kent dışına taşınması konusun da çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Yollar ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediyesi koordinesinde karla mücadele çalışmalarını sürdüren Kırsal Yollar Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, tüm kente etkili olan kar yağışına karşı ana arterleri tuzlama ve kar küreme çalışmalarına devam ediyor.

Kırsalda bulunan tüm mahallelerin yolu ulaşıma açık

Kar temizleme çalışmalarında ulaşımda öncelikli olarak caddeleri, bulvarları, sağlık tesisleri, okul yolları, öğrenci yurtları, eczane bulunan mahallelerin yollarının açık kalmasını sağlamak için 24 saat çalışan ekipler, tuzlama ve küreme çalışmalarını kentin tümüne yayarak sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında kırsal alanda bulunan tüm mahallelerin yolları ulaşıma açılırken, kent merkezinde ise yollarda oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesine karşın sık sık tuzlama çalışması yapıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı ekipler ise vatandaşların kaldırımları sorunsuz kullanmaları ve olası kazaların önüne geçmek için kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —