MARDİN`DE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI

Mardin`de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi?nin 100. Yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

18.03.2015 20:59:03 0
MARDİN`DE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ  ANMA PROGRAMI

Mardin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Gerçekleştirilen törene Vali Ömer Faruk Koçak, Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Mardin Büyük Şehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa İmrak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel,  1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bülent Koç, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Vali Yardımcıları Ali Güldoğan, Ali İkram Tuna, Bahattin Çelik, Tolga Kamil Ersöz, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Jandarma Komutanı Alaattin Karsavuran, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkân, gaziler, aileleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
  

               Mardin Garnizon Komutanlığı Selen Kışlasında bulunan Şehitlik Anıtına çelenklerin konulması ile başlayan tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, subaylar tarafından şehitlik hakkında bilgi verilmesi, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.  Vali Ömer Faruk Koçak’ın şehitlik defterini imzalaması ile birlikte protokol üyeleri ile katılımcılar şehitlikteki temsili her mezara  kırmızı karanfil bıraktı.

               Vali Ömer Faruk Koçak Şehitlikte yaptığı konuşmasında; “Bugün 100. Yıldönümü büyük gurur ve heyecanla kutladığımız 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi necip Milletimizin bağımsızlık ve egemenlik ruhunun ibret verici kahramanlık destanıdır. Milletimiz için son derece ehemmiyet arz eden bugünü aynı zamanda şehitler günü olarak ta idrak etmekteyiz. Kutlu Zaferin mimarı olan şanlı ecdadımızın ve Vatan toprağına kanını katık eden aziz şehitlerimizin manevi hatıralarını yaşatmak canları pahasına savundukları aziz vatanımızı korumak ve daha bağımlı kılmak bugünkü neslimizin ortak gayesi olmalıdır. Cennet yurdumuzun her türlü tehlikeden korunması ve nazlı bayrağımızın yurt semalarında özgürce dalgalanması için omuz omuza Kürt’üyle, Türk’üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle, Laz’ıyla birlik içerisinde verilen mücadeleden ders çıkarılmalı ve bu şuuru gelecek nesillere miras bırakmalıyız. Bu vesileyle aziz milletimize, bu şan ve şeref destanını armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kınalı kuzularımızı ve şanlı gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum. Tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum“ dedi.

               Mardin Garnizonu Şehitliği’ndeki etkinliklerin ardından kutlama ve anma törenleri Atatürk Kültür Merkezi’nde, oratoryo fon müziği eşliğinde “Çanakkale Zaferi” konulu resim sergisinin gezilmesi ile başladı. 

               Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mardin Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Esendemir tarafından “Çanakkale Şehidi” konulu konuşmasının ardından, ilk orta ve lise dereceli okullar adına öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ve “ Çanakkale 1915 Bir Ulu Destan” adlı tiyatral gösteri ve oratoryosu sergilendi.

              ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00