MARDİN`DE ÇİPLİ KİMLİK MÜRACAATLARI BAŞLADI

Mardin Valisi Mustafa Yaman ile Eşi Gülseren Yaman dağıtımına başlanacak olan yeni kimlik kartlarıyla ilgili müracaatlarını yaptı.

2.01.2017 12:11:11 0
MARDİN`DE ÇİPLİ KİMLİK MÜRACAATLARI BAŞLADI

Mardin Valisi Mustafa Yaman ile Eşi Gülseren Yaman dağıtımına başlanacak olan yeni kimlik kartlarıyla ilgili müracaatlarını yaptı.

 

Yeni kimlik alımı için gerekli olan parmak izini sisteme yükledikten sonra diğer işlemleri de yerine getiren Vali Mustafa Yaman ve Hanımefendi Gülseren Yaman müdürlükteki görevli personel ile bir süre görüştükten sonra ayrıldı.
 
  İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik kartı projesi ile ilgili iş ve işlemler Mardin  Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nce yürütülmekte olup yeni kimlik kartı başvurusu için şahsen veya randevu alarak başvuru yapılabilecek. Başvuru esnasında son altı ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin müracaat eden kişinin yanında bulunması gerekiyor.
 
Mernis Sisteminden kişinin kimlik bilgileri kontrol edildikten sonra vatandaşın yanında getirdiği biyometrik fotoğraf taranarak sisteme yükleniyor. Daha sonra kişinin avuç ve parmak izi alınarak sistem üzerinden yapılan işlem vatandaşa kontrol ettirildikten sonra müracaat onaylanıyor. 
 
Onay verilen işlem Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kimlik kartı basım merkezine online olarak gitmektedir. Burada hazırlanan yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı vatandaşımızın başvurusu esnasında belirttiği adresine PTT tarafından teslim edilmektedir. Bu süre yaklaşık 10 - 15 gün sürüyor.
 
Yeni Kimlik kartını teslim alan vatandaşların  elinde bulunan nüfus cüzdanlarını herhangi bir kuruma veya kişiye teslim etmeleri gerekmiyor. Yeni Kimlik kartlarını teslim almaları ile birlikte eski nüfus cüzdanları otomatik olarak sistemden düşümü yapıldığından kullanılamayacak  Yeni Kimlik Kartı ücreti 16 TL'lik bir ücretin alınacağı  öğrenildi.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00