MARDİN`DE DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI SINAV TOPLANTISI

Darüşşafaka Eğitim Kurumları`nın düzenlediği, okul giriş sınavlarını anlatmak amacıyla Mardin Öğretmen Evi?nde Sınav Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

30.03.2015 22:54:43 0
MARDİN`DE DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI SINAV TOPLANTISI

 Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın düzenlediği, okul giriş sınavlarını anlatmak amacıyla Mardin Öğretmen Evi’nde Sınav Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

                 Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2015 yılı sınavı, 31 Mayıs 2015 Pazar günü saat 10.00’da Türkiye’nin 21 ilinde düzenlenecek. Sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler ortaokuldan üniversiteye ücretsiz eğitimi alma hakkı elde edecek.

                Programda konuşan Vali Koçak; ”Darüşşafaka Osmanlı zamanından beri hizmet veren en köklü kurumlarımızdan biridir ve toplumdaki en dezavantajlı gruplardan biri olarak dünyaya gelen öksüz ve yetimlerin eğitim yoluyla hem topluma faydalı bireyler haline getirilmesi hem de donanımlı yetişerek kendine güvenen ve topluma güven veren bireyler haline gelmesini sağlayan bir kurumdur. Özellikle öğretmen ve yönetici arkadaşlarımızın okullarındaki en dezavantajlı gruplara mensup ailelerin çocuklarına özel önem göstermelerini istiyorum. Kendine güvenen bireyler yetiştirmemiz için sadece okuldaki faaliyetlerle yetinemeyerek aileleriyle rehber öğretmenler vasıtası ile birebir ilgilenerek onların eksikliklerini gidermeliyiz. Bu kapsamda bugün yapılacak faaliyetin ilimizdeki öksüz ve yetim çocuklarımızın hayatlarını değiştirmek adına önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu fırsatı ilimizdeki kardeşlerimize sunduğu için Darüşşafaka cemiyetine ve yöneticisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

                Toplantıya Vali Ömer Faruk Koçak, Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Darüşşafaka Eğitim Kurumları yöneticileri ve Milli Eğitim Camiası katıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07