Mardin`de DİKA`da İstihdam ve Yatırım Olanakları Paneli

Dicle Kalkınma Ajansı ve Güneydoğum Derneği?nin hazırladığı ?Mardin?de İstihdam ve Yatırım Olanakları? başlıklı panel Dicle Kalkınma Ajansı toplantı salonunda gerçekleşti. Mardin?in mevcut istihdam olanaklarının tartışıldığı panelde, olanakların geliştiri

Mardin 28.03.2018 16:25:43 0
Mardin`de  DİKA`da  İstihdam ve Yatırım Olanakları Paneli

Dicle Kalkınma Ajansı ve Güneydoğum Derneği’nin hazırladığı “Mardin’de İstihdam ve Yatırım Olanakları” başlıklı panel Dicle Kalkınma Ajansı toplantı salonunda gerçekleşti. Mardin’in mevcut istihdam olanaklarının tartışıldığı panelde, olanakların geliştirilmesine dair çözüm önerileri konuşuldu.



Panelistlerden  DİKA Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Dicle Kalkınma Ajansı destekli projelerin bölgeye olan katkılarından bahsetti. Ajansımızın yürüttüğü teknik ve mali desteklerin, girişimciliği teşvik edici faaliyetlerin istihdama etkilerinden bahsedildi. Mardin’de sanayiden, turizme, tarımdan, girişimciliğe kadar pek çok farklı alanda Dicle Kalkınma Ajansı’nın etkin bir şekilde faaliyet gösterdiği vurgulandı. Panel katılımcıları ajansımızın kültürel, sosyal ve ekonomik alanlarda planlanan projelerine yoğun ilgi gösterdi.



Panelde Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı işsizlik ve mevcut yatırımlar konusunu ele alırken, Mardin Artuklu Üniversitesi Yrd. Doç. Mehmet Behzat Ekinci istihdamın eğitimle ilişkisine değindi. Artuklu Üniversitesi’nin öğrenciler arasında girişimcilik ruhunun canlandırılması için yürüttüğü faaliyetleri vurguladı. Mardin’de turizm potansiyeli konusu, doğrudan bir turizm yatırımcısı olan Aziz Devrimci tarafından ele alındı. Güneydoğum Derneği Başkanı Duygu Sucuka’nın, derneğin bölgeye yönelik rapor ve önerilerini sunmasıyla panelistlerin oturumları sona erdi.



Panele konuk olarak katılan izleyicilerden gelen sorular cevaplandıktan ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra program sona erdi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10739,6%0,9
  • DOLAR

    32,22% 0,13
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2501,76% -0,34
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00