MARDİN`DE DOMUZ GRİBİ PANİĞİ!

Suriyeli kadın Zehra Faris?in , Domuz Gribi teşhisi ile vefatından sonra yaşamını sürdürdüğü, Kızıltepe ilçesinin Büyükdere(Bunas)Mahallesinde ,kadının H1N1 virüsü diye adlandırılan Domuz Gribi vak`asından öldüğünün duyulmasının ardından, Başta Mahalle M

Mardin 10.01.2016 00:30:49 0
MARDİN`DE DOMUZ GRİBİ PANİĞİ!

Geçtiğimiz yıllarda büyük paniğe yol açan domuz gribi yine yayılmaya başladı. Acil servisler yüksek ateş şikâyetiyle başvuran hastalarla doldu. Sağlık Bakanlığı şimdiye kadar 12 kişinin domuz gribinin tetiklediği hastalıklar sebebiyle öldüğünü açıklarken uzmanlar büyük çaplı bir salgının söz konusu olmadığını belirtiyor.

Havaların soğumasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonları artarken geçtiğimiz yıllarda paniğe yol açan Domuz Gribi yine hortladı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre bu kış Türkiye'de domuz gribi olarak da bilinenH1N1 Virüsünden dolayı ölenlerin sayısı 12'Ye ulaştı. Çankırı, Van, Adana ve Niğde'de yaşanan ölümler 2009'da tüm dünyayı saran Salgını tekrar gündeme getirdi. 

Mardin ilinin en büyük ilçesi Kızıltepe’nin Büyükdere (Bunas) Mahallesi’nde üşüme, titreme, nefes darlığı ve yüksek ateş şikâyetiyle 3 Ocak’ta Kızıltepe Devlet Hastanesine yatırılan ve yapılan doktorlar tarafından yapılan  tüm müdahalelere rağmen , hayatını kaybeden , Muhittin Solar isimli vatandaş ile imam nikahıyla evli olan  Suriyeli  kadın Zehra Faris, yapılan tetkiklerin ardından domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden öldüğü anlaşıldı.

Suriyeli  kadın Zehra Farisi’n , Domuz Gribi teşhisi ile vefatından sonra yaşamını sürdürdüğü, Kızıltepe ilçesinin Büyükdere(Bunas)Mahallesinde ,kadının H1N1 virüsü diye adlandırılan Domuz Gribi vakasından öldüğünün duyulmasının ardından, Başta Mahalle Muhtarı ve Mahallenin ileri Gelenlerinden M.Ali Çeçen ve Mahalleli, büyük panik yaşadı.

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Saffet Yavuz, 4 Ocak`ta Kızıltepe`de ikamet eden Suriye uyruklu 39 yaşında bir kadının domuz gribi nedeniyle vefat ettiğini ayrıca, `Bunu dışında 5 vakamız daha var. Biri daha pozitif çıktı. Diğer vakaların sonuçları beklenmektedir. Pozitif çıkan vakamızın genel durumu iyi. Diğer 3 hastamız şu anda Mardin`de çeşitli hastanelerde yatıyor. Takipleri yapılıyor` açıklamasında bulunarak,vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Suriye uyruklu 39 yaşındaki  kadının domuz gribi nedeniyle vefat ettiği Kızıltepe ilçesi Büyükdere Mahallesi Muhtarının Artuklu Haber’e verdiği bilgiye göre, Domuz Gribi vakasının yaşandığı Büyükdere(Bunas )Mahallesine sadece ve sadece Akdoğan Sağlık Ocağı Aile Hekiminin uğradığını ve Ölen Suriyeli Kadının Kocası olan  Muhittin Solar ile kısa bir görüşme yaptığını ve Fiziki bir muayene veya Sağlık tedbiri almadan Mahalleden ayrıldığını belirterek, Mahalle yetkilisi olarak kendisine hiçbir bilgi verilmeden, Mahalleden ayrıldığını belirten Mahalle Muhtarı M.Ali Çeçen,Telefonla ulaştığı ve Pratisyen Hekim olduğunu öğrendiği Akdoğan Sağlık Ocağı Aile Hekiminin, Yasal mevzuatı uyguladığını belirttiğini ve telefonuna  rağmen, Mahallede ve Hastanın  yaşamını sürdürdüğü evde hiçbir önlem alınmadığını, bunun üzerine İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş’e ulaşarak, konudan haberdar ettiğini, ancak buna rağmen, Mahalleye şimdiye kadar,gelen,giden hiçbir sağlık görevlisinin olmadığını açıkladı.

Mahalle sakinlerinin olaydan sonra büyük tedrginlik yaşadığını belirten,M.Ali Çeçen,Sağlık Görevlilerin zaman geçirilmeden Mahalleye gelerek gerek Sağlık tedbirlerini almalarını ve gerekiyorsa Hastanın son günlerini yaşadığı evin dezenfekte edilmesini ve Eşinin ciddi bir muayeneden geçirilmesi gerektiğini belirterek, Bunun hastalığın başkalarına bulaşmadan önlem alınmasını yetkililerden istedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00