Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi örnek bir çalışmaya imza attı. Gençlerin kişisel gelişimlerine de katkı veren merkezde bu defa da down sendromlu çocuklar için başarılı bir proje gerçekleşti.
Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi örnek bir çalışmaya imza attı. Gençlerin kişisel gelişimlerine de katkı veren merkezde bu defa da down sendromlu çocuklar için başarılı bir proje gerçekleşti. “46+1 Projesi” ismiyle başlatılan çalışmada 10 down sendromlu çocuk verilen bir ay boyunca verilen resim dersi ile yaptıkları eserleri sergilediler. Gençlik Merkezi binasında düzenlenen sergiye down sendromlu çocukların yanı sıra yüzlerce ziyaretçi katıldı.
Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “İlimizde down sendromlu evlatlarımızla sosyal sorumluluk çalışmalarına imza atıyoruz” dedi. Mardin’in bu konuda emsal teşkil ettiğine değinen Yaman, “Biz belediye görevinin tevdi edilmesinin akabinde tüm ekibimizle ‘Sizin İçin Çalışıyoruz’ diyerek yola çıktık. Şehrimizi yaşanabilir bir şehir haline getirmenin yanında dezavantajlı gruplar için sosyal sorumluluklarımızı da asla unutmadık. Down sendromlu çocuklarımız da bu noktada bizler için hep öncelikli oldu. Biz evlatlarımızın daha sosyal olmaları için ilk olarak Down Kafeyi hizmete açtık. Akabinde onlara birçok konuda katkı sağladık. Fotoğrafçılık eğitimleri ile beraber teraryum atölyesini down sendromlu çocuklarımızla sürdürdük. Şimdi başka bir çalışmayı daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadesini kullandı.
Down sendromlu çocukların sanatla yoğrulmasını önemli bulduklarını anlatan Yaman, “Biz çocuklarımızın sanatsal yeteneklerinin de ortaya çıkması için çaba veriyoruz. Bunun son örneği ise Gençlik Merkezimizde açtığımız resim kursu ile evlatlarımıza resim eğitimi vermek oldu. ‘46+1’ isimli projemizle down sendromu olan çocuklarımız bir ay boyunca ders aldılar. Yaptıkları eseler ise çok beğenildi. Bugün bu sergiyi açmaktan mutluluk duyuyoruz” diyerek sözlerine son verdi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
9636,12%-0,25
34,65% 0,05
36,37% -0,03
2941,87% 0,36
4880,88% 0,00