Tarih: 19.03.2018 11:51

MARDİN`DE DÜNYA HAFIZLARI BİRİNCİLERİNDEN `ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI``

Facebook Twitter Linked-in

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma 103. Yıldönümü dolayısıyla, dünya hafızları birincilerinden ‘Şehitleri Anma Programı’ düzenledi. Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Hafız Mehmet Bilir ve Suriyeli Hafız Muhammed Cemal’in katıldığı programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra ilahi ve şiir dinletisi de yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Dünya Hafızlık birincileri Hafız Mehmet Bilir ve Suriyeli Hafız Muhammed Cemal’in tilavetlerinin ardından Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu, ilahiler seslendirdi.

 

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili . Mustafa Yaman, aziz şehitleri minnet ve şükranla hatırladıklarını belirtti. Yaman, "Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da yad ettiğimiz bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz ve dün olduğu gibi bugünde sahip olduğumuz bu değerleri koruma ve geliştirme adına karşımıza çıkan her zorluğu ve engeli aşma azminde olduğumuzun da bilinmesini istiyoruz." dedi.

 

Yaman, "Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu vatan coğrafyasını aynı şuur ve sorumluluk bilinci içinde dünyanın en ileri ve gelişmiş ülkelerinden birisi yapma konusunda vermiş olduğumuz mücadele her geçen gün artarak devam edecektir." diye konuştu.

 

Belediye olarak günü en güzel şekilde yad etmeye çalıştıklarını aktaran Yaman, "Büyükşehir Belediyesi olarak şanlı tarihimize mal olmuş ve birlik beraberliğimizin simgesi haline gelen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma 103. Yıldönümü münasebetiyle şehrimizde çeşitli etkinler düzenledik. Bu milli birlik ve beraberlik gününü en güzel şekilde geçirmeye gayret gösterdik." diye belirtti.

 

Yaman, şöyle devam etti: "Kültür Turizm ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımız bu önemli gün için güzel bir program tertip etti. Vatandaşlarımızı, dünya hafızlık birincilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle buluşturduk. Şehitlerimize dua ettik. Bölgemiz ve şehrimizin milli ve manevi duygularına uygun etkinlikler yapmaya devam ediyoruz."

 

Program, şehitler için yapılan dua ile son buldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —