Mardin`de Dünya Kadınlar Günü Programı

Mardin İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Artuklu İlçe Müftülüğünün birlikte organize ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı İl Müftülüğü konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Mardin 9.03.2016 11:17:22 0
 Mardin`de Dünya Kadınlar Günü Programı

Mardin İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Artuklu İlçe Müftülüğünün birlikte organize ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı İl Müftülüğü konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kur’an Kursu Öğreticilerinden Gülbahar Ektik ’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun yaptı. Konuşmasında, Dünya kadınlar günün tüm kadınlara, özellikle bölgemizdeki ve tüm gönül coğrafyamızdaki kadınlara hayırlara vesile olmasını temenni etti. “Sizin yüreklerinizdeki iman ve Peygamber sevgisi bölgede açılan çukurları ve hassaten gönüllerde açılan çukurları kapatmaya yetecektir” diyen Coşkun kadınların dünya kadınlar günün kutladı.

İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz “Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma” konulu konferans verdi. Konuşmasına kadınlar günün kutlayarak başlayan Yılmaz şunları söyledi. “Dünya o hâle geldi ki; en uzak köşesinde yaşanan bir olay, saniyesinde en ücra yerlere ulaşıyor. Adını hiç duymadığımız yerleşim yerindeki bir hadiseden, sanki yanı başımızda olmuş gibi ânında haberdar olabiliyoruz.  Tabiî ki haberdar olmak, insanın üzerine büyük bir sorumluluk yüklüyor. İster istemez, duyduğunuz bir haber karşısında tepki vermek zorunda kalıyorsunuz. Bu duyulan hâdise; eğer Müslüman kardeş toplumlarda meydana gelmiş ise, o zaman Müslümana farklı bir sorumluluk yüklüyor. Zira Müslüman; eğer kardeşinin hâlinden haberdarsa, ister istemez ona maddî-mânevî destek olma gereğini kendi iç dünyasında hissediyor. Bu his, ona sahip olduğu değerlerin yüklediği bir sorumluluktur.

 Bize bu hassasiyeti kazandıran, İslâm’ın iki ana kaynağı olan Kur’ân ve Sünnettir

“Mü’minler ancak kardeştir.’’ (el-Hucurât, 10)

“Onlar kendi canları çekmesine rağmen yemeği; yoksula, yetime, esire yedirirler. «Biz sizi Allah rızâsı için doyuruyoruz, sizden ne bir karşılık ne de teşekkür bekliyoruz. Biz çetin ve belâlı günde Rabbimizden korkarız.» derler.” (el-İnsan, 8-10)


“Allah; kendi yolunda sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak mücadele edenleri sever.’’ (es-Saf, 4)

“Birbirlerine acımakta, birbirlerini sevmekte ve birbirlerine şefkat göstermekte, mü’minlerin tek bir vücut gibi olduklarını görürsün. Bu vücudun bir uzvu muzdarip olduğu takdirde, diğer kısımları da uykusuz kalıp ateşler içinde onun ıstırabını duyarlar.’’ (Müslim, Birr, 66)

 İl Müftü Yardımcısı Yılmaz, “Bugün bu kardeşliğe ihtiyacımız var. Çünkü ülkemizin konumu, komşu devletlerdeki iç savaşların varlığı ve geçmişten gelen koruyuculuk özelliği neticesi; ırkı, rengi çeşit çeşit insanlar, Müslüman kardeşlerimiz akın akın bize geliyorlar. İki buçuk milyona yakın Suriyeli, ülkemizin her ilinde hayatlarını îdâme ettirmeye çalışıyor. Onları gördükçe, insan için vatanının olmasının ne büyük nimet olduğunu hmemek mümkün değil. Onların ülkeleri iç savaş hâlinde değilken, hepsinin bir vazifesi vardı. Kimisi imamdı kimisi müezzin. Kimisi mühendisti kimisi doktor. Kimisi teknik elemandı... Sahip oldukları diplomalar, ülkelerinde bir anlam ifade ediyordu. Fakat vatan elden gidince; gittiğiniz ülkede, sahip olduğunuz konumunuz, diplomanız bir anlam ifade etmiyor. Çoğu mühendis, çoğu tekniker, çoğu müezzin; hicret ettikleri ülkelerde bundan üç sene önce akıllarına bile getirmedikleri işlerde çalışmak zorunda kalıyorlar. Kalacak yer bulamıyorlar, lisanını bilmedikleri bir ülkede hayat mücadelesi veriyorlar. Dedi.

Programda Kur’an Kursu Öğreticilerinden Neşe Duran hocanın okuduğu Şiir ve Öğrencilerin seslendirdiği ilahiler duygulu anlar yaşattı. Yapılan duanın ardından program sona erdi.

 

ARTULU HABER AJANSI-MARDİN


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36