MARDİN`DE ENGELSİZ FOTOĞRAF SERGİSİ

Türkiye?nin farklı illerinde gelen fotoğraf sanatçılarının oluşturduğu jürilerinin de katıldığı ve her kursiyerden 3 fotoğraf toplamda 48 fotoğrafın yer aldığı sergi, Mova Park?da açıldı.

Mardin 7.11.2017 12:17:45 0
MARDİN`DE ENGELSİZ FOTOĞRAF SERGİSİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi  Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca hayata geçirilen "Engelsiz Mardin Projesi" kapsamında 16 özel  eğitimli kursiyere fotoğraf makinesi ve ekipmanları hediye edildi.  2 hafta teorik eğitimin ardından kursiyerler,  2 hafta da Dara Antik  Kent, Abbara ve Tarihi Medreseleri fotoğrafladı. Türkiye’nin farklı illerinde gelen fotoğraf sanatçılarının oluşturduğu jürilerinin de katıldığı ve her kursiyerden 3 fotoğraf toplamda 48 fotoğrafın yer aldığı sergi, Mova Park’da açıldı.

 

 

Vali/Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, açılışta yaptığı konuşmada,  “Engelsiz Mardin Projesi kapsamında özel eğitim gören kardeşlerimizle beraber onların gözünden Mardin'i tanıyoruz.” Dedi.

 

Bir şehirden fazlası Mardin'de bir şehir hikayesi yazamaya çalıştıklarını belirten Yaman, Mardin’in hikayesine her kesin gözünden bakmayı arzu ettiklerini kaydetti.

 

Yaman, sözlerini şöyle  sürdürdü:

 

"Daha önce bir çek etkinlikle fotoğraf sanatçılarının ve kente gelen misafirlerin özünden baktık Mardin'e. Engelsiz Mardin Projesi  kapsamında özel eğitim gören kardeşlerimizle beraber onların gözünden Mardin'i tanıyoruz. Artık Mardin yeniden oluşuyor, yeniden bir şehir hikayesi yazılıyor. Her şeyi bu şehir için organize ediyoruz. Bütün bütçemizi sizler için organize ediyoruz."

 

Eğitim sürecinde Mardin Büyükşehir Belediyesinin tüm  imkanlarıyla özel eğitimli kursiyerlerin yanında olduğunu vurgulayan Yaman, bu tür etkinliklerin devam edeceğini iletti.

 

Konuşmanın ardından Vali/Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifika ve eğitmen ile jüri üyelerine plaket verdi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00