MARDİN`DE GERÇEĞİ ARATAMAYAN UMKE TATBİKATI

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimine bağlı hizmet veren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), çevre illerin de ( Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt) katılımıyla ?Toplu Yaralanma Vakalarına Yaklaşım, A

Mardin 26.04.2019 20:42:08 0
MARDİN`DE GERÇEĞİ ARATAMAYAN UMKE TATBİKATI

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimine bağlı hizmet veren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), çevre illerin de ( Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt) katılımıyla “Toplu Yaralanma Vakalarına Yaklaşım, Afetlerde Haberleşme Becerilerinin Artırılmasına Yönelik Tatbikatı” gerçekleştirdi.

 

5. Bölge Koordinatörlüğünde Bölge illerin, 140 UMKE Gönüllüsünün katılımıyla Mardin İli sınırlarında 24-26 Nisan 2019 tarihlerinde UMKE eğitim kampı yapılmış olup 26.04.2019 tarihinde saat 14:00’da tatbikat icra edildi.

 

UMKE Gönülüleri, AFAD, İtfaiye, ekipleri olmak üzere toplamda 150 personel ile gerçeği aratmayan tatbikatta senaryo gereği, 3 aracın ve bir tankerin karıştığı trafik kazası sonrasında  Acil Çağrı Merkezine ihbarın gelmesi sonucu olay yerine UMKE, Ambulans, Polis ve itfaiye ekipleri yönlendirildi.Polisin güvenlik önlemleri almasının ardından olay yerine yönlendirilen UMKE, Ambulans, Polis ve itfaiye ekipleri görev tanımları ile ilgili gerekli müdahaleler yapılarak  ,yaralıların tahliyesinden sonra hastanelere nakli sağlandı.

 

Mardin Valisi   Mustafa Yaman, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Servet Yıldız, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı İsa Aydoğan, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Karakaş, Mardin il Müdürlüğünün  diğer Başkan ve Başkan Yardımcıları,112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Osman Ballı, Afet ve Acil Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Feyzi Özünal, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl AFAD Müdürü, İl İtfaiye Müdürlüğü, İl Müftüsü, Gençlik ve Spor İl Müdürü, İş Kur Müdürü ve çok sayıda sağlık çalışanı ile vatandaşın izlediği tatbikat, Artuklu ilçesine bağlı Sultan köyü yakınlarında gerçekleştirildi.

 

Tatbikat alanında basın mensuplarına açıklama yapan Mardin Valisi Mustafa Yaman, tatbikatla, oluşabilecek bir afette ekiplerin doğru ve hızlı müdahale etmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca diğer kamu kurumlarıyla koordinasyon ve işbirliği ile çalışma becerisi ön plana çıkarılması da bu tatbikatın bir parçası olduğunu ifade etti.

 

Mardin il Sağlık  Müdürü Yavuz ise yaptığı konuşmasında: "Tatbikatları heyecanla izledik, gerçeğini aratmayan bir tatbikattı. Mardin UMKE ekiplerimiz, Sultan köy bölgesinde 3 günlük bir kamp gerçekleştirdiler. Burada arkadaşlarımızın olayda intikal kabiliyeti, yol emniyetinin alınması, yaralıların sağlıklı bir şekilde çıkarılıp ilgili sağlık kuruluşlarına taşınması işlemini izlemiş olduk. Bu anlamda UMKE olarak değişik zamanlarda ve acil durumlarda ekipleri hazır hale getirmek için tatbikat yapmaktayız. Ekiplerimizin daima hazır olmalarını sağlamak için bundan sonra da tatbikatlarımıza devam edeceğiz. Desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Mustafa Yaman’a, katkı veren tüm ekip çalışanlarımıza ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00