MARDİN`DE HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA DUA VE GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

Mardin`de kutsal topraklara gidecek hacı adayları Mardin Hava limanından dua ve sevenlerinin gözyaşları ile kutsal topraklara uğurlandı.

Mardin 26.07.2019 11:11:23 0
MARDİN`DE HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA DUA VE GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI


Mardin'de kutsal topraklara gidecek hacı adayları Mardin Hava limanından  dua ve sevenlerinin gözyaşları ile kutsal topraklara uğurlandı.

 

Hac görevini yapmak için 3 kafile halinde kutsal topraklara gidecek 650 hacı adayı için Mardin Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

 

Hacı adayları, yola çıkmadan önce başta Türkiye olmak üzere tüm İslam coğrafyasının huzuru için dua etti.

 

Uğurlama merasiminde bir konuşma yapan Mardin İl Müftüsü  İsmail ÇİÇEK, “Bir kaç saat sonra Son Peygamber’in Ravza’sına misafir olacaksınız. Oradan da birkaç gün sonra Allah’ın nazargahı olan Kâbe’yi tavaf edeceksiniz inşallah” dedi. Hacca gitme şansını yakalayanlar olarak bahtiyar olduklarını, hacı adaylarından başta Valimiz olmak üzere hacca gitmek isteyenlere dua etmelerini istedi. Medine’den Mekke’ye geçerek her hacı adayımızın ihrama gireceğini, ihram’ı giymekle aslında kişinin sağ iken kendini kefenleme provası yaptığını dile getirdi. Bu süreçte sabırlı olmalarını,  Allah’a bol bol istiğfar etmelerini istedi.

 

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, Bugün itibariyle Mardin’den hac farizalarını yerine getirmek amacıyla kalbi yanıp tutuşan ve Diyanet ve acentelere kesin kayıt yaptıran toplamda 650 Mardinli hemşerimizin bulunduğunu ve ilk kafile olarak 170 kişinin bugün Medine’ye hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Mardin Valisi  Mustafa YAMAN’ın da hacı adaylarına hitaben yaptığı kısa bir konuşmanın ardından, hacı adaylarının akrabalarından helallik istemelerinden sonra, Mardin İl Müftüsü  İsmail Çiçek'in okuduğu duayla hacı adayları kutsal topraklara sevinç gözyaşlarıyla uğurlandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00