Mardin`de Hacı Adayları İçin Hac Hazırlık Seminerleri

2019 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve çeşitli acentelerle hacca gidecek hacı adaylarına yönelik 18-19 Haziran 2019?da Mardin il z Müftülüğü ile tüm ilçelerde hac hazırlık seminerleri verildi.

Mardin 24.06.2019 12:06:41 0
Mardin`de Hacı Adayları   İçin Hac Hazırlık Seminerleri

2019 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı  ve çeşitli acentelerle hacca gidecek hacı adaylarına yönelik 18-19 Haziran 2019’da Mardin il z Müftülüğü ile tüm ilçelerde hac hazırlık seminerleri verildi.

 

Mardin il Müftülüğünce düzenlenen seminerin ilk gününde Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek “Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor: Hac ve umre ibadetini yapanlar Allah'ın misafirleridir. Bunlar dua ederlerse Cenab-ı Allah onların dualarını kabul eder. Bilerek veya bilmeyerek günah işlemişlerse istiğfarlarından dolayı Cenab-ı Allah onların tövbelerini kabul eder. Kim Allah rızasını kazanmak için hac eder ve hac esnasında ağzından kötü söz çıkmadan, kötü davranışlarda bulunmadan, başkaları ile kavga etmeden, sırf O’nun rızası için hac ederse anasından doğduğu ilk günkü gibi tertemiz evine döner” dedi.  Bu yolculuğun 35-40 gün süreceğini dile getiren Çiçek, kafilelerdeki görevlilerin kendilerine her konuda yardımcı olacaklarını bu nedenle tüm hacı adaylarımızın görevlileri dinlemelerini, haccın ruhuna uygun hareket etmeleri gerektiğini, bu yolculuğun meşakkatlerle dolu bir yolculuk olduğunu, her şeyden önce sabırlı olmak gerektiğini” söyledi.

 

Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Zübeyir Aslan ile imam-hatip Hıdır Geçit tarafından “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti”, “Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık”, “Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki” ile “Hz. Peygamber (sav), Mescid-i Nebevi ve Medine” konularında sohbetlere devam edildi. Ayrıca hacı adaylarımızın gidiş-geliş tarih ve saatleri ile diğer hazırlıklar hakkında bilgi verildi. Hacı adaylarımıza ilçe sağlık müdürlüğü doktorları tarafından hijyen, sağlıklı beslenme ve Mers CoV virüsü hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

Seminerlerin ikinci gününde bayan hacı adaylarına yönelik Mardin  İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, İl Vaizi Ayşe Çiçek ile Deniz Seçilmiş tarafından Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak “kadınlara özgü konular”da sohbet yapıldı.

 

Hacı adaylarımız üç kafile halinde sırasıyla 19-21-27 Temmuz 2019 tarihlerinde Mardin Havalimanından direkt Medine’ye uğurlanacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00