MARDİN`DE HALK OTOBÜSLERİNE, TOKİ VE FEN LİSESİ İÇİN YENİ GÜZERGAH

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) Ağustos ayı olağan toplantısında TOKİ ve Mardin Fen Lisesi civarında yerleşim alanlarının çok olmasından kaynaklı özel halk otobüslerinin ek güzergah oluşturulması kabul edildi.

Mardin 24.08.2016 14:41:37 0
 MARDİN`DE   HALK OTOBÜSLERİNE, TOKİ VE FEN LİSESİ İÇİN YENİ  GÜZERGAH

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) Ağustos ayı olağan toplantısında  TOKİ ve Mardin Fen Lisesi civarında yerleşim alanlarının çok olmasından kaynaklı özel halk otobüslerinin ek güzergah oluşturulması kabul edildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) Ağustos ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.

 

Büyükşehir Belediyesi UKOME Ağustos ayı olağan toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yaptı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Amak başkanlığında toplanan UKOME bileşenleri,  TOKİ ve Mardin Fen Lisesi civarında yerleşim alanlarının çok olmasından kaynaklı özel halk otobüslerinin ek güzergah yapma teklifinin öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla Fen Lisesi ve TOKİ istikametinde yeni güzergahların oluşması için karar aldı. Bununla beraber  “Mardin İli Artuklu  ve Kızıltepe ilçeleri Kısmi Ulaşım Planı Hizmet Alımı İşi” çalışmasının tamamlanan raporlarında muhtelif kavşak ve yol düzenlemelerinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 7.maddesinin (f) ve (p) bendleri 9. Maddesi ve Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinin 18. Maddesinin (a) ve (c) bendleri gereğince UKOME tarafından görüşülmesi  talebiyle verilen önerge kabul edildi.

 

Toplantının diğer bir gündem maddesi ise Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığınca; tescillerinin yapılmadığı ve aktifleştirilmediği bazı Ticari Plakaların (M, H, T ve S)  28.02.2017 tarihine kadar geçmiş yıllara ait borcun ödenmesi ve ticari plaka tescil kaydını aktif hale getirmesi, aksi takdirde işlemlerini yerine getirmeyen ticari plaka sahiplerinin plakalarının iptal edileceği de karar bağlandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46