Mardin Büyükşehir Belediyesi, haşerelerin yoğunluk gösterdiği sıcak yaz aylarında ilaçlama çalışmalarına gece gündüz devam ediyor.
Mardin Büyükşehir Belediyesi, haşerelerin yoğunluk gösterdiği sıcak yaz aylarında ilaçlama çalışmalarına gece gündüz devam ediyor.
Sağlık İşleri Daire Başkanlığınca, şehir merkezi, ilçe ve kırsal mahallelerde, 34 araç, 34 Ulv ilaçlama makinası ve 85 personelle halk sağlığını korumak için sivrisinek, karasinek, larva gibi haşerelerin üreme yeri olan durgun sular, fosseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat alanları, dere yatakları, çöp konteynırları, çöp toplama istasyonları, harabe evler gibi yerlerde ilaçlamalar yapılıyor.
İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından eğitimleri verilmiş uzman personeller tarafından, Dünya Sağlık Örgütünün tavsiye ettiği Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış Çevre ve Halk Sağlığını korumaya yönelik ilaçlar kullanılıyor.
Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Mardinli hemşehrilerimizin rahat ve huzurlu bir yaz geçirmeleri için haşereyle mücadele ekiplerimiz başarılı çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
Uzman ekiplerle haşereyle mücadele çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Yaman, “ Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekiplerimiz, eğitimlerini alarak alanında uzmanlaşmış personellerimizden oluşmaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün tavsiye ettiği ve Sağlık Bakanlığının onayladığı ilaçları kullanıyoruz. Bunun yanında aldığımız yeni araçlarla da bu sene de geçen sene olduğu haşere ile mücadelemiz başarılı bir şekilde devam etmekte” diye belirtti.
Vatandaşlardan aldıkları güzel geri dönüşlerin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Yaman, şunları söyledi: “Vatandaşlardan aldığımız güzel geri dönüşlerle haşere mücadeleyi gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Tabii başkanlığımızın görevi sadece bu değil. Başkanlığımız cenazelerin nakli mezarlıkların organize edilmesi düzenlenmesi, sağlık taraması ve mezbahaneler gibi vatandaşların sağlığını ilgilendiren bir çok alanda şehre hizmet veriyor.”
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
9549,89%1,94
34,53% 0,16
35,98% -0,69
2997,66% 1,21
5006,70% 1,01