MARDİN`DE HAVALİMANINA MİDİBÜS SEFERLERİ BAŞLIYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Mardin Merkez Artuklu ilçesinden Havaalanı?na gidiş ve gelişleri sağlayacak olan 4 Midibüs?ün faaliyete geçmesini kararlaştırdı.

Mardin 31.01.2016 23:40:17 0
MARDİN`DE  HAVALİMANINA MİDİBÜS SEFERLERİ BAŞLIYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Mardin Merkez Artuklu ilçesinden Havaalanı’na gidiş ve gelişleri sağlayacak olan 4 Midibüs’ün faaliyete geçmesini kararlaştırdı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi UKOME, Ocak ayı olağan gündem toplantısını Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Toplantı Salonu’nda yaptı. Toplantıya Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Amak, Ulaşım Daire Başkanı Mehmet Ata Altun, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Mardin Şoförler ve Otomobilciler Odası, emniyet, jandarma, havalimanı, karayolları, Devlet Demir Yolları, Kızıltepe ve Yeşilli Belediyesi temsilcileri ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantıya sunulan gündem maddelerinden, havayoluyla Mardin’e gelen- giden kent halkı ve misafirlerinin, kısa sürede ve direkt olarak konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşımın sağlanması,  sivil havacılığın gelişimini sağlamak ve yolcu mağduriyetini ortadan kaldırmak üzere uçak yolcularıyla sınırlı kalmak şartıyla hizmete başlamayı planlanan Havaş Havaalanları Yer Hizmeti adına verilmesi talebi oylamaya sunuldu. Gündem maddesi, toplantıya katılanların oy çokluğuyla kabul edilerek kararlaştırıldı.

Gündem maddesinin kabul edilmesiyle birlikte havaalanına yolcu taşıyacak olan yolcu güzergâhları belirlendi. Buna göre, kent merkezinden olmak üzere gidiş-dönüş seferleri yapacak olan araç sayısı 4 Midibüs olarak belirlendi. Havaalanına yolcu taşıyacak olan Midibüsler, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün onayladığı ücret tarifesi üzerinden uygulanacağına da yer verildi.

Toplantının bir diğer gündem maddesi ise, 1. Cadde’nin Yayalaştırma Projesi ile ilgili görüşmeler oldu. Buna göre, Diyarbakır Kapı 1. Cadde güzergahından, Ağız ve Diş Hastanesi’ne kadar giriş ve çıkış otomasyon sisteminin kurulması ve yeni Otogar bağlantılı ring seferlerinin yapılması için toplu taşıma araçlarının Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından çalıştırılmasının planlandığı, kararın alınması için UKOME’ye sunulması talebi oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantının gündem maddelerinden Kızıltepe’nin trafiğini rahatlatacak olan uygulamalar için ise bir komisyon kurulması kararı verildi. Gündem maddeleri tek tek görüşülerek onaylandı. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00