MARDİN`DE HDP`YE BÜYÜK ŞOK!

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile tüm HDP`li ilçe belediyeleri?nin halkın mitinge katılımı için yoğun çaba harcamalarına karşın Mardin halkı HDP Tarafından Karayolları parkında düzenlenen mitinge beklenen ilgiyi göstermedi.

Mardin 20.08.2016 21:52:03 0
MARDİN`DE HDP`YE BÜYÜK ŞOK!

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile tüm HDP'li  ilçe belediyeleri’nin halkın mitinge katılımı için yoğun çaba harcamalarına karşın   Mardin halkı HDP Tarafından Karayolları parkında düzenlenen mitinge beklenen ilgiyi göstermedi.

HDP'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gösterdiğii tavır ve son zamanlarda artan PKK terörü yüzünden HDP, özellikle Kürtlerden tepki almaya devam ediyor.

Özellikle Kızıltepe ilçesinde Devlet Hastanesi önünde Bombalı araç ile gerçekleştirilen bombalı eylemde sivillerin öldürülmesi,Diyarbakır'da gene sur ilçesinde PKK  tarafından sivillere yönelik Bombalı eylem gerçekleştirilerek sivil vatandaşların ölümüne duyulan büyük tepki, meydanlara yansıdı.

HDP Geçtiğimiz günlerde Ağrı’da miting düzenlemiş ve  HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da katıldığı Darbelere karşı radikal demokrasi adlı mitinge Ağrılı vatandaşlar da  ilgi göstermemişti.

Bugün Mardin'de HDP Mitinginin sönük geçmesi nedeniyle sosyal Medya hesabından yazılı açıklama yapan Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi:

''HDP'nin bugün Mardin mitinginde bir araya gelen insanların sayısı bin kişiyi bile bulmadı. Mitinge HDP ve DTK nin eş başkanları katılmasına rağmen halk miting alanına gitmedi. HDP ve Pkk için sonun başlangıcı. Bir dönem kapanıyor ve ufukta, teröre şiddete milim pirim vermeyen bir halk gerçekliği doğuyor. Bu maceracı, bölücü çizginin çağrılarını cevapsıZ bırakan Mardin halkını takdirle karşılıyoruz. Demokrasi bu memlekete ancak böylesi bir cesaret ve yanlışa karşı dik duruşla gelecek.
Biji gele Merdine 
Sılav u rez''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90