MARDİN`DE İPEK BÖCEKÇİLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM...

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı tarım ve hayvancılık ile ilgili başlattığı projelerin meyvelerini almaya başladı. Arıcılık, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık, ipek böcekçiliği, meyve ve sebze yetiştiriciliği için p

Mardin 30.05.2018 10:54:21 0
MARDİN`DE İPEK BÖCEKÇİLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM...

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı tarım ve hayvancılık ile ilgili başlattığı projelerin meyvelerini almaya başladı. Arıcılık, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık, ipek böcekçiliği, meyve ve sebze yetiştiriciliği için programlanan çalışmalar çiftçinin yüzünü güldürüyor. Bu bağlamda ilk  olarak dağıtılan ipek böcekleri ürünlerini verdi. Savur ilçesindeki çiftçiler elde ettikleri ipekleri teslim etmeye başladılar.

 

“Tarımda yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaktan dolayı mutluyuz” ifadesini kullanan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “İlimizde alt yapı ve üst yapının yanı sırsa sanata, spora, sosyal projelere önem vermekteyiz. çalışmalarımız yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızı kapsamakta ve mutlu etmektedir. Önem verdiğimiz konulardan birisi de ilimizin en önemli ekonomik olgusu olan tarım ve hayvancılıktır. Biz bu konuda gelir getirici tarımsal çalışmalar da yapmaktayız. Çiftçilerimizin ekonomik değeri olan ürünler ile tanıştırıyoruz. Bunlardan birisi de ipek böcekçiliğidir” dedi.

 

Bu noktada öncelikle Savur ilçesinde proje başlattıklarını ileten Yaman, “İpek böcekleri dut ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerde yetişmesi kolay bir varlıktır. Biz bu nedenle Savur’da projemizi başlatmıştık. Daha önce çiftçilerimizi bilgilendirmemizin akabinde gerekli malzemeleri temin etmiş ve daha sonra ipek böceklerini dağıtmıştık. 40 gün gibi kısa bir sürede önemli bir gelir bırakan ipekler çiftçilerimiz tarafından yetiştirildi. Biz bu tür projelere devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN 


17.9° / 9.4°
  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55