MARDİN`DE İPEK BÖCEKÇİLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN MALZEME DAĞITILDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehirde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu bağlamda projelerine sürdüren Büyükşehir Belediye, kırsal mahallelerde çalışmalarına hayat veriyor.

Mardin 20.03.2018 09:48:45 0
MARDİN`DE İPEK BÖCEKÇİLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN MALZEME DAĞITILDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehirde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu bağlamda projelerine sürdüren Mardin Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde çalışmalarına hayat veriyor.  Daha önce ipek böçekçiliğinin gelişmesi için başlatılan çalışmada ise somut adımlar atıldı. Verilen eğitimlerin ardından çiftçilere ipek böceğinin yetilmesine imkan tanıyan gerekli malzemeler dağıtıldı.  İlk etapta Savur ilçesinde 14 ailenin başladığı proje daha sonra yaygınlaştırılacak.

 

Konu hakkında açıklama yapan Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “İlimizde her anlamıyla güzel gelişmeler yaşıyoruz” dedi. Mardin’de tarım ve hayvancılığın da en iyi yerlere gelmesini istediklerini ileten Yaman, “Büyükşehir Belediyemiz ilimizin her metrekaresinde özveriyle projeleri için çalışmaktadır. 1 yıl içinde birçok konuda ilkleri yaşayan ilimizde, tarım ve hayvancılık konusunda da ciddi çalışmalarımız söz konusudur. Şehrimiz tarımın en başarılı olduğu iller arasındadır. Hayvancılığın da etkili olarak sürdürüldüğü Mardin’de alternatif ve kazanç getiren sektörlere destek vermekteyiz. Bu noktada yaptığımız çalışmalardan birisi de ipek böcekçiliğinin gelişmesiyle ilgilidir” ifadesini kullandı.

 

Vatandaşlara önemli gelir kazanmasını sağlayacak çalışma hakkında bilgi veren Yaman, “İlimizde ipek böceğinin yetişmesine ve gelişmesine imkan verecek bölgelerimiz söz konusudur. Savur ilçemiz de bu konuda önemli bir yerdedir. Bu nedenle ilçemizde seminerler vererek ipek böceğinin gelişimini ve evrelerini anlattık. Şimdi ise gerekli malzemelerin dağıtımını yaptık. İlk etapta 14 vatandaşımız bu işe başlıyor. Yakın zamanda sayının daha da artmasını sağlayacağız. Tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalarımız devam edecek” diyerek sözlerine son verdi.

 

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04