MARDİN`DE İSTİKLAL MARŞINI EN İYİ OKUYANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

İstiklal Marşı?nın kabul edilişinin 97. yıldönümü nedeniyle Mardin`de program düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi?nde düzenlenen programa Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman?ın yanı sıra protokol üyeleri, vatandaşlar

Mardin 15.03.2018 17:45:03 0
MARDİN`DE İSTİKLAL MARŞINI EN İYİ OKUYANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. yıldönümü  nedeniyle Mardin'de program düzenlendi.   Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman’ın yanı sıra protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen  programda en güzel İstiklal Marşı’nı okuyan ilk ve orta okul öğrencileri ödüllerini  aldı,  Artuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı video ve tiyatro oyun da büyük beğeni kazandı.

 

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Daha önce il genelinde yapılan İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında birinci olan öğrenciler  İstiklal Marşı’nı yeniden okudular. Mardin İli  genelinde yapılan yarışmada Anaokulu kategorisinde birinci olan Ömerli Alıçlı İlkokulu Anasınıfı öğrencimiz Esma ÖNDER’in İstiklal Marşı’nı okuması izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

 

      Artuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri  tarafından hazırlanan film gösterimi ile Mehmet Akif ve Gençlik temalı tiyatro gösterimi sırasında da salonda duygulu anlar yaşandı.

 

     Program sonunda İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman ve İl Protokolü tarafından çeşitli hediyeler verildi.

 

 

Programın akabinde bir konuşma yapan Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman, “Bugün İstiklal Marşımızın yazılışının 97. yıldönümünü kutlamaktayız. Şanlı ecdadımız yaklaşık bir asır önce düşmana geçit vermemiş, vatan topraklarını kanıyla sulayarak gelecek nesillere hür ve güçlü bir ülkeyi miras bırakmıştır. Her karışında ecdadın kahramanlık destanının yaşandığı ülkemizde, atalarımızın vatanına olan aşkı İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı marş ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bizler şanlı geçmişimizin yanı sıra ülkemize asla esaret altına alamayacaklarını İstiklal Marşımız ile bir kez daha anlıyoruz” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

 


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29