MARDİN`DE KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA MEVLİD KANDİLİ

Mardin İl Müftülüğü tarafından Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Kız öğrenci Yurdunda Mevlid Kandili Programı düzenlendi.

24.12.2015 22:03:17 0
MARDİN`DE KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA MEVLİD KANDİLİ

Mardin İl Müftülüğü tarafından Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Kız öğrenci Yurdunda Mevlid Kandili Programı düzenlendi.

Kur’an Kursu Öğreticilerinden Gurbet Başaran ve Yurt yönetim Memuru Şeyma Levent’in organize ettiği program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ayhan Yücesoy Kur’an Kursu öğrencilerinin söylediği ilahilerin ardından İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, programa katılan öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Sözlerine Bütün öğrencilerin ve İslam Âleminin Mevlid kandilini kutlayarak başlayan Yılmaz,  “14 asır önce dünyayı şereflendirdiğinde nasıl ki cehalet yok oldu, nasıl ki insanlık vahşetten kurtuldu, rahmete erdi, onun bugün i Mevlidi yeniden yüreklerimizi ve İslam âlemini sevgiyle, muhabbetle, rahmetle kuşatsın” dedi.

“Peygamber Sevgisi Allah sevgisindendir. Allah Kendisini Sevmeyi Habibine tabi olmaya bağlamıştır. Onu sevmek ve ona tabi olmak Allah’ı sevmek demektir. Peygamberi sevmek ona karşı vazifelerimiz olduğunu unutmamaktır. Hz. Peygamberi sevmenin yolu O’nu anmak, anlamak ve yaşamaktır…”

Yılmaz konuşmasında, “Hz Peygamberin hayatını öğrenmeye uygulamaya ve yaşamaya bu gecede söz vererek başlayalım. Hz. Hatice’yi Hz. Fatıma’yı Hz Aişe’yi örnek alalım. Onlar Peygamber Efendimizi çok sevdiler anladılar ve O’nu örnek alıp yaşantısını kendilerine rehber edindiler. Bizlerde onarın yolundan gidebilmeliyiz.” dedi.

Yılmaz konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Böyle bir Mevlit Kandilinin tekrar O’nun getirdiği rahmetin, merhametin bütün insanlığa yayılmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Yüreklerinizden, Muhammed Mustafa sevgisi hiçbir zaman eksik olmasın. Derslerinizde başarılar diliyorum. Program İl Vaizi Deniz Seçilmişin yaptığı Dua ile sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49