MARDİN`DE KADİR GECESİ (LEYLİT İL KADİR) İLK KEZ CEMAATSİZ KUTLANDI

Ülkemizde yaşanan Corona Virüs Pandemisi nedeniyle uygulanmakta olan Karantina tedbirleri nedeniyle Mardin`de İl Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi münasebetiyle Şakir Nuhoğlu caminde 33 din görevlisi ile sosyal mesafe kuralına uyularak program düzenlendi.

Mardin 27.05.2020 12:35:24 0
MARDİN`DE KADİR GECESİ (LEYLİT İL KADİR) İLK KEZ CEMAATSİZ KUTLANDI

Ülkemizde yaşanan Corona Virüs Pandemisi nedeniyle uygulanmakta olan Karantina tedbirleri nedeniyle Mardin'de İl Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi münasebetiyle Şakir Nuhoğlu camİnde 33 din görevlisi ile sosyal mesafe kuralına uyularak program düzenlendi.

 

Coronavirus tedbirleri kapsamında vatandaşların katılmadığı Kadr gecesi programında mukabele okundu. Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık’ın yaptığı sohbetin ardından, ilahi ve kasideler söylendi.

 

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, programla ilgili yaptığı açıklamada, “Taşların konuştuğu bir diyarda, kerim kitabı tilavet ettik. Malum zorlu süreçte camilerimizin kapıları açık olsa da cemaatten mahrumuz. Biz Ramazan boyunca Mardin'de birçok ilimizde olduğu üzere camilerimizin kapılarını açtık, her gün hatim okuduğumuz öğle ve ikindi namazı sonrasında 10'ar sayfa olmak üzere bütün imam kardeşlerimiz Kur'an tilavet ettiler. Belki sadece imam ve müezzin kardeşimiz vardı, bunları dijital ortamda halkımızla paylaştık. Onları buluşturmaya çalıştık camilerimizle, hasretleri giderilsin istedik. Bugün hatim okumuş hocalarımızın bir kısmıyla sosyal mesafemizi koruyarak bir araya gedik. Son cüzümüzü tamamladık, ellerimizi açtık. Rahman'ın kapısını çalarak ondan af diledik. Şu virüsün en kısa zamanda ülkemizden, bütün dünyamızdan uzaklaşması için Ümmeti Muhammed’e, bütün insanlığa kardeşlerimize dua ettik.” Dedi.

 

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek  “İçine vahyin indiği ömre bedel geceye yine kavuşturana hamd; indiği ilk muhatabı”alemlere rahmet”Hz. Muhammed’e (s)salat;içinde vahyin olmadığıbir ömrü bir gece kadar bereketsiz kabul eden, lafzı bir, manası sonsuz inen vahiyle yeniden dirilmeye aday tüm kardeşlerimin kandilini tebrik ediyorum.”dedi.

 

Program Mardin İl Müftüsü  İsmail Çiçek'in yaptığı dua ile program sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00