MARDİN`DE KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Artuklu İlçesi Cumhuriyet Meydanında Mobil Sağlıklı Yaşam Aracıyla Açık Hava etkinliği yapıldı.. Etkinlikte broşür dağıtımı sine vizyon gösterisi ve bilgilendirme i konuşmaları gerçekleştirildi.

Mardin 2.12.2016 09:45:21 0
MARDİN`DE KARBONMONOKSİT  ZEHİRLENMELERİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Artuklu İlçesi Cumhuriyet Meydanında Mobil Sağlıklı Yaşam Aracıyla Açık Hava etkinliği yapıldı.. Etkinlikte broşür dağıtımı   sine vizyon gösterisi    ve   bilgilendirme i konuşmaları gerçekleştirildi.

 

Ülkemizde bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben, baca zehirlenmeleri hemen her yıl kış aylarında özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Güneybatıdan esen bir rüzgâr olan “lodos” nedeniyle her yıl onlarca kişi özellikle sobadan olmak üzere sızan karbon monoksit gazı ile zehirlenmektedir.

Karbon monoksit renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller zehirlenme ve ölüme neden olur. Havagazı, kömür vb. ısıtma amacıyla kullanılan her tür soba ve ocakta yanma sırasında oluşur. Karbon monoksit zehirlenmeleri sıklıkla; kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeni ile meydana gelir. Karbon monoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir.

Konuyla ilgili halkımızın dikkatini çekmek ve bu konuda toplum bilinci oluşturmak amacıyla Bakanlığımızca halka eğitimverilmesi, afiş dağıtılması-asılması ve basın-yayın yoluyla halkın bilgilendirilmesi ve sağlık kuruluşlarında (TSM, ASM v.b.) ve din görevlileri aracılığı ile de halkın bilgilendirmesi istenilmiesi nedeniyle,

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Artuklu İlçesi Cumhuriyet Meydanında Mobil Sağlıklı Yaşam Aracıyla Açık Hava etkinliği yapıldı.. Etkinlikte broşür dağıtımı   sine vizyon gösterisi  ve   bilgilendirme konuşmaları gerçekleştirildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:MEMET GÖKBALIK


41.6° / 29.2°
  • BIST 100

    10746,29%0,06
  • DOLAR

    32,84% 0,12
  • EURO

    35,15% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2498,90% 0,38
  • Ç. ALTIN

    4024,53% 1,29