Mardin`de Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı vesilesi ile vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamda kurbanlarını kesmeleri için kurban kesim ve satış yerlerini belirledi.

8.09.2016 16:59:01 0
Mardin`de Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı  vesilesi ile vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamda kurbanlarını kesmeleri için kurban kesim ve satış yerlerini belirledi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezbahane Şube Müdürlüğü,  yaklaşan Kurban Bayramı vesilesi ile çalışmalara başlayarak vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamda kurbanlarını kesmeleri için kurban kesim ve satış yerlerini belirledi. Çalışmalar kapsamında vatandaşların sağlığı için kendileri üzerine düşen görevi büyük bir titizlikle yapacaklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Sağlık işleri Daire Başkanı Dr. Hüseyin Falay, vatandaşların hijyenik ortamda kurban kesimini yapmalarının kendi sağlıkları ve çevre temizliği için önemli olduğunu ifade etti.

 

Falay, belirlenen alanlar dışında kamuya açık yerlerde kurban kesilmesinin kesinlikle yasak olduğunu da kaydedere zabıta ekiplerinin bayram boyunca denetim yapacaklarını söyledi.

 

Öte yandan kesilen kurbanların atıl durumda olacak kısımlarının, vatandaşların sağlığı için Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan poşetlere konulacağını ifade eden Falay, vatandaşların poşetleri ücretsiz olarak Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Müftülük, bütün kasap ve büyük marketlerin yanı sıra mezbahanelerden temin edebileceklerini kaydetti.

 

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezbahane Şube Müdürlüğü'nün belirlediği kurban satış noktaları:

 

- Artuklu İlçesi: Karayolları Parkı yanı boş arsa ve Yalım Mahallesi yol üstünde ki boş arsa

 

- Mazıdağı, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Midyat, Dargeçit, Ömerli, Savur ve Yeşilli ilçelerinde ise hayvan satış pazarlarında

 

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezbahane Şube Müdürlüğü'nün belirlediği kurban kesim noktaları:

 

- Artuklu ve Yeşilli ilçeleri: Büyükşehir Belediyesi Artuklu Mezbahanesi

 

- Kızıltepe: Büyükşehir Belediyesi Kızıltepe Mezbahanesi

 

- Derik ve Mazıdağı ilçeleri: Büyükşehir Belediyesi Derik Mezbahanesi

 

-Ömerli ve Savur İlçeleri: Büyükşehir Belediyesi Ömerli Mezbahanesi

 

-Midyat ve Dargeçit İlçeleri: Büyükşehir Belediyesi Midyat Mezbahanesi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00