MARDİN`DE ``MEVLİD-İ NEBİ``PROGRAMINDA ``HZ.PEYGAMBER VE AİLE``KONFERANSI
Artuklu İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ?Mevlid-i Nebi? programında ?Hz. Peygamber ve Aile? konulu konferans verildi.
Artuklu İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Mevlid-i Nebi” programında “Hz. Peygamber ve Aile” konulu konferans verildi.
Mardin İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Güneş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, ilahilerin seslendirmesiyle devam etti.
Ardından kürsüye davet edilen Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Güneş, “Hz. Peygamber ve Aile” konulu bir konuşma yaptı.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatından ve aile yaşantından kesitler anlatan Güneş, peygamberimizin risalet görevine ilk adım attığı zaman yanında ve arkasında eşini bulduğunu söyledi.
Son zamanlarda aile kurumunda yaşanan olumsuzlukların kendilerini utandırdığını kaydeden Güneş, şunları söyledi:
“Son günlerde o kadar acı hadiselerle karşı karşıya kaldık ki, sokak ortasında karısını bıçaklayarak öldürenden tutun, aile bireylerini öldürüp intihar edenlere varıncaya kadar çok acı verici hadislerle karşılaştık. Böyle bir olay bizde nasıl yaşanıyor diye utandık, kendimizden utandık. Bir kocanın eşini öldürmesi mümkün müdür? Biz hocalar, imamlar ve öğretmenler olarak bunların üzerinde durmamız gerekiyor. Bu konuda toplumumuzu bilinçlendirmemiz gerekiyor.”
Nikâhsız beraberliklerin ve boşanmaların arttığına dikkat çeken Güneş, bu olumsuzların kendilerini endişelendirdiğini söyledi.
Güneş, “Bizler Müslümanız ve eğer inancımıza, kültürümüze sıkı sıkıya sarılırsak emin olun ailemiz sağlam olur. Aile sağlam olursa toplumumuz da ümmet-i Muhammed de sağlam olacaktır.” dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ARTUKLU
-
1
Hilvanlı Öğrencilerin Sinema Heyecanı
-
2
DOĞAN BEKİN; “YİTZHAK KROİZER’İN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
-
3
KATİL İSRAİL VE İŞBİRLİKÇİSİ ABD SİYAH ÇELENK BIRAKILARAK PROTESTO EDİLDİ
-
4
Aliağa’da Ücretli Otopark Uygulaması Başlıyor
-
5
Başkan Şahin Mamak'ta Öğrencilerle Fidan Dikti
-
6
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMENİNDEN AÇIKLAMA
-
7
TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY'DAN SAVAŞA VE SESSİZLİĞE KARŞI ULUSLARARASI SENDİKALARA ÇAĞRI
-
8
DİKA'dan Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Proje Yazma Eğitimi
-
9
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
-
10
ABB’NİN ÖRNEK PROJESİ HPV AŞI UYGULAMASI İÇİN YENİ BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLADI
-
11
Midyat’ta Orman Haftasında Fidanlar Toprakla Buluştu
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74



