MARDİN`DE MEVLİT KANDİLİNDE DUALAR ``BARIŞ``İÇİN YAPILDI

Mevlit kandili dolayısıyla Mardin il Müftülüğü bir dizi program gerçekleştirdi .İl Müftülüğünce Mardin genelindeki camiler de Mevlid Kandili programları icra edildi. Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun da Fuat Yağcı Cami`sinde Mevlid Kandilini cemaat ile

Mardin 22.12.2015 22:14:06 0
MARDİN`DE MEVLİT KANDİLİNDE DUALAR ``BARIŞ``İÇİN YAPILDI

Mevlit kandili dolayısıyla Mardin il Müftülüğü bir dizi program gerçekleştirdi .İl Müftülüğünce Mardin genelindeki camiler de Mevlid Kandili programları icra edildi. Mardin İl Müftüsü  Dursun Ali Coşkun da Fuat Yağcı Cami'sinde Mevlid Kandilini cemaat ile birlikte kutladı.

 Hazreti Muhammed´in doğumunun yıldönümü nedeniyle Mardin ve ilçelerinde camiler dolup taştı.

         Mevlit Kandili nedeniyle kadın, erkek, genç, yaşlı birçok Müslüman Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif dinledi.

         Yenişehir Fuat yağcı, Küba Camii ile Mardin Ulu Cami peygamber aşkı ile dolu vatandaşların akınına uğradı.

  Âlemlere rahmet olarak gönderilen, kâinatın baş tacı, varlığımızı ve kurtuluşumuzu kendisine borçlu olduğumuz, müstesna şahsiyet, Peygamberimiz için okunan Kur´an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinlerken O´nun huzurunda olmanın lezzetini tadan Mü’minler yeryüzünde yaşayan bütün Müslümanlar için ve Bölge Barışı için dua etti.

Mardin İl Müftüsü  Dursun Ali Coşkun da Fuat Yağcı Cami'sinde Mevlid Kandilini cemaat ile birlikte kutladı.       

         Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun Vaazında  Mevlid Kandil’inin, bütün ahlâki erdemleri şahsında toplayan Hz. Muhammed'in (sav) tüm ins anlığa yaptığı kurtuluş ve diriliş çağrısının, gönüllerde ve zihinlerde diri ve canlı tutmak adınagüzel bir fırsat günü olduğunu söyledi."

         Coşkun ayrıca, “Milletimiz ve bütün İslam alemi her yıl yeni bir heyecanla Allah’ın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği ve peygamberler zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlâkını özümsemek, ona duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak düşüncesiyle asırlardır onun dünyaya gelişini Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.” dedi

         Dursun Ali Coşkun; Onu sevmek ve örnek almak, yalın bir taklit ve sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi değil, sünnetinin ve sîretinin yani yaşamının bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılması, güzel ahlâkının ve öğretilerinin davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapılması gerektiğini kaydetti.

         Coşkun Son olarak; “O Rahmet Peygamberi, “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız.” buyurarak birbirimizi sevmeyi imanın bir gereği olarak ifade etmiş, sevgi ve imanı toplumsal barışın temel direği yapmıştır. O, bütün hayatı boyunca, bizlere Yüce Yaratıcı’ya iman edip O’nu içtenlikle sevmeyi, ona bağlanarak ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, kimseyi kırmamayı, iyilikte yarışmayı, yararlı insan olmayı öğütlemiştir. Mevlid Kandili, Hz. Peygamber’in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır. Bu değerleri fark etmek ve onları bir davranış bilincine ve yaşanan bir hayat haline getirebilmek, dindarlığımızın temel hedefi olmalıdır''Dedi

Mevlit Kandili dolayısıyla Camilere akın eden Mardinli vatandaşlar,Bölgede  Barış'ın yeniden tesis olması için dua etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANI-MARDİN


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88