Mardin`de`Mezopotamya`dan Balkanlar`a Eğitim Köprüsü Projesi`

Valilik, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi, Artuklu Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca ortaklaşa yürütülen, Mezopotamya?dan Balkanlara Eğitim Projesi?nin lansmanı yapıldı.

Mardin 19.04.2018 12:50:37 0
Mardin`de`Mezopotamya`dan Balkanlar`a Eğitim Köprüsü Projesi`

Valilik, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi, Artuklu Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca ortaklaşa yürütülen, Mezopotamya’dan Balkanlara Eğitim Projesi’nin lansmanı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nde ki lansmana, Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Yazarlar Ahmet Tezcan, Emine Şeçeroviç Kaşlı ve öğrenciler katıldı.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, yaptığı konuşmada, Mardinli gençlere güvendiğini kaydetti.

Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir buçuk yılı aşkın süredir Büyükşehir Belediye başkanı olarak görev yapıyorum. O zaman dan beridir söylediğimiz bir şey vardı, “Bu şehrin hikâyesini beraber yeniden yazacağız” diye. Mardinli gençlere güvendiğimiz için yeniden yazacağız dedik. Mardin’de kadınlarımıza güvendik ve güveniyoruz. O yüzden Mardin, gençleriyle ve kadınlarıyla başaracak. Bu şehir, huzurun sürdüğü bir şehir haline gelecek. Bu bölgenin de en mutlu ve en huzurlu şehri olarak devam edecek.”

Gençlere yönelik çalışmaların devam edeceğine değinen Yaman, “Gençlerle daha öncesinde valilik makamında bir araya geliyorduk. Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetimiz tarafından Büyükşehir Belediyesi başkanlığı görevi verilince de bilgi evleri ile bu birlikteliği devam ettirdik. Ama o günlerde hep şunu söylüyorduk, bir merkez üssümüz olacak diye. Bunu da ‘Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezini’ açarak gerçekleştirdik. Bu gençlik merkezleri ilçelerimizde de açılacak. Bu çalışmalarımız sizinle birlikte devam edecek.” diye konuştu.

Kültür başkentleri bir araya getirmek için ‘Mezopotamya’dan Balkanlara Eğitim Projesi’ hayata geçirdiklerini aktaran Yaman, “Gençlerimizin ecdadımızın izinden Balkanlara göndereceğiz. Böylelikle Osmanlı’nın neden batı topraklarına bu medeniyeti götürdüğünü göreceksiniz. Bizim medeniyetimiz hala o toprak yaşanıyor ve oranın insanları hala bizim medeniyetimizin tekrar o topraklara gelmesi için dua ediyorlar.” diye belirtti.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, proje çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür etti.

Karahocagil, “GAP İdaresi topluma dokunan kısmını da oluşturmaya başlamıştır. Bütün kurumları ile hedefi bütün sosyal ekonomik göstergeleri Türkiye ortalamasına yetiştirmektir. Bizim vizyonumuz 2000’lerin vizyonuydu. Genlik merkezleri ile birlikte bunu 2020’lerin vizyonunu oluşturacağız. Bizde bundan sonra ki gençlik merkezlerimizi bu şekilde yapmaya çalışacağız.” dedi.  

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, projenin medeniyetlerin beşiğinden bir başka beşiğe yolculuğu hedef aldığını belirtti.

Ağırakça, şunları söyledi: “Medeniyetler genellikle nehirlerin kenarlarında ortaya çıkar. En eski medeniyetlerden bir tanesi Nil Nehri kenarında kurulan Mısır medeniyetidir. Mezopotamya toprakları her zaman için medeniyetlerin merkezi olmuştur. Büyük ilim adamları ile mütefekkirlerin yetiştiği yerdir. Mezopotamya’dan çıkıp Bosna’ya gittiğiniz zaman ufkunuzun ne kadar farklılaştığını o zaman göreceksiniz.”

Yazar Ahmet Tezcan ve Saray Bosnalı Gazeteci, Yazar Emine Şeçeroviç Kaşlı da birer teşekkür konuşması yaptı.

Daha sonra Yaman, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil ve beraberindekiler, gençlik merkezini gezerek gençlerle bir araya geldi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04