MARDİN`DE MODERN KAVŞAKLAR YARATILIYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yeşillendirme çalışmalarıyla şehri yeni görünümüne kavuşturuyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından, şehrin önemli ulaşım ağlarından biri olan ve Protokol Yolu olarak da b

Mardin 17.03.2018 11:04:40 0
MARDİN`DE MODERN KAVŞAKLAR YARATILIYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yeşillendirme çalışmalarıyla şehri yeni görünümüne kavuşturuyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından, şehrin önemli ulaşım ağlarından biri olan ve Protokol Yolu olarak da bilinen Mardin Kızıltepe Protokol Yolu üzerinde bulanan kavşaklara ‘lale’ çiçekleri ekildi. Renga renk laleler kavşaklara güzel bir görünüm kattı.

 

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Her alanda şehri güzelleştirmek için çalışıyoruz” dedi.

 

Yeşillendirme çalışmalarına hızla devam ettiklerini aktaran Yaman, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin her yerine dokunuyoruz. Şehrimizde büyük bir eksiklik olarak gördüğümüz yeşil alan sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı mesai arkadaşlarımla birlikte hızla devam ettiriyoruz. Kamor Yaşam Alanı’nı yeniden inşa ederek vatandaşlarımızın vakitlerini hoş bir şekilde geçirecekleri alana dönüştürüyoruz. Türkmen Geçidi ve Protokol Yolu’na kazandırdığımız çalışmalar ile şehrin girişleri yeni görünümüne kavuştu. Türkmen Geçidinde ki yeşillendirme çalışmamız şehre yeni bir soluk olacak.” dedi.

 

Orta refüjlere ekilen renkli lalelerin görsel şölen oluşturduğuna dikkat çeken Yaman, yapılan çalışma hakkında şu bilgileri paylaştı: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje kapsamında 16 kilometre uzunluğunda ki Protokol Yolu orta refüje 90 bin metrekare çimin yanı sıra çınar, oya, palmiye, monalyadan oluşan yaklaşık 5 bin fidan dikildi. Protokol yolu kenarlarına ise 100 bin adet küçük fidanın yanı sıra orta refüjlere ise 80 bin lale dikildi. Laleler orta refüjlere farklı bir görünüm kattı. Şehre gelen misafirlerimize görsel şölen sunuyor.”

 

Havaların ısınmasıyla birlikte belediye olarak yeşillendirme çalışmalarına daha da yoğunluk vereceklerini aktaran Yaman, “Şehri en kısa sürede yeşil bir Mardin haline getireceğiz” diye belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN 

 

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00