MARDİN`DE MUHTEŞEM KUTLU DOĞUM``ETKİNLİĞİ

Mardin İl Müftülüğü tarafından Organize edilen ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Mardin Müftülüğü konferans salonunda ? Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku? sempozyumu düzenlendi.

17.04.2015 16:52:57 0
MARDİN`DE MUHTEŞEM KUTLU DOĞUM``ETKİNLİĞİ

Mardin İl Müftülüğü tarafından Organize edilen ve   Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Mardin Müftülüğü konferans salonunda “ Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku” sempozyumu düzenlendi.

Kutlu Doğum açılış programı kapsamında düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş ve Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit konuşmacı olarak katıldı.

                  Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan sempozyuma Vali Ömer Faruk Koçak, Büyük Şehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa İmrak, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Vali Yardımcıları Ali Güldoğan ile Bahattin Çelik, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun, Mardin- Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, kamu kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

                 Sempozyumda, bize bu hayatı bahşeden Cenabı Allah’ı hamd ederek ve Peygamber Efendimize ve bütün Peygamberlerimize salat ve selam ederek konuşmasına başlayan Vali Koçak; “Tüm asabiyetinden sıyrılan insanlar birlikte yaşamayı ve bunun hukukunu tesis edebilen insanlardır. Hürriyetin olmadığı yerde gelişme olmaz, ahlak olmaz, ahlakın olmadığı yerde de insanlar arası barışın olması mümkün olmaz. İnsanların dillerine, renklerine mensup oldukları sosyal statüye bakmadan Cenabı Allah’ın insanlara verdiği kıymeti görerek, en hür biçimde hiçbir sınırlamaya tabi olmadan baktığımızda herhangi bir fark görmemiz mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla bir arada yaşamak hür olmaktır, hür olmakta ancak Cenabı Allah’ın sevgisiyle mümkündür. Cenabı Allah’a ulaşmak onun elçisinin ahlakıyla ahlaklanmakla mümkündür. Mardin’de yaşayan insanlar birbirlerine kendi gözlükleriyle değil yüce yaratıcımızın bize vaaz ettiği bakışla bakmayı becerebildikleri için bir arada yaşamanın formülünü oluşturmuşlardır. Ben bütün insanların hür olduğu hür yaşadığı ve birbirleriyle barış içerisinde yaşadığı bir ahlaki seviyeye ulaşmasını temenni ediyorum. Hepinize hayırlı günler hayırlı cumalar diliyorum. Peygamber efendimizin dünyayı şereflendirmesinin 1444. Yıldönümünün ilimize hepimize İslam âlemine bütün insanlığa hayırlara vesile olmasını temenni ediyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

                Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Mardin ili ve ilçelerinde  hafta boyunca devam edecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


37.1° / 25.6°
  • BIST 100

    10771,4%0,29
  • DOLAR

    32,78% -0,07
  • EURO

    35,06% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2451,72% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3983,52% 0,00