MARDİN`DE ``MÜZE EĞİTİM KONFERANSI``NA YOĞUN İLGİ

Arkeopark projesi başta olmak üzere hazırladığı eğitim programları ile farklı kültürlerle işbirliği yapan ve ziyaretçi çeşitliliğini her geçen gün daha da arttıran Mardin Müzesi, 19 Haziran Cuma günü eğitim çalışmalarına bir yenisini daha kattı.

Mardin 22.06.2015 09:56:47 0
MARDİN`DE ``MÜZE EĞİTİM KONFERANSI``NA YOĞUN İLGİ

Mardin Müzesi, ziyaretçisi ile müze arasındaki bağı güçlendirmek için yeni iletişim ağları oluşturmuş; 2010 yılından bu yana yürüttüğü müze eğitimi programları ile toplumu müzeye yaklaştırarak somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunmasına yönelik farkındalık yaratmıştır. Bu doğrultuda çalışmalarını yürütmeye devam eden Mardin Müzesi, TÜBİTAK destekli “Müzeler Yaşamları Değiştirebilir “ adlı proje kapsamında Artuklu Üniversitesi Konferans Salonunda“Müze Eğitimi Konferansı” düzenledi.

Mardin Müze Müdürü  Nihat Erdoğan’ın “Müze Eğitimi Uygulamaları” adlı sunumunu ile başlayan konferansta, Erdoğan: “Müzeler Yaşamları Değiştirebilir” sloganı ile yola çıktıklarını; müze koleksiyonları ile izleyiciler arasında bağ kurmak olarak tanımlanan “müze eğitimi” çalışmaları ile müze ziyaretçisi olmayan bir kitleyi müzeye yaklaştırarak halkın yaşamında bir değişim yaratmaya çalıştıklarını; Kültürel mirasını yaşatarak koruyan, farklılıklara saygı gösteren, demokrasi bilinci edinmiş, paylaşımcı ve kendisiyle barışık bir toplum için müzelerin çok önemli olduğunu” belirtti.

Sırasıyla konuşmalarını yapmak için sahneye çıkan Ankara Üniversitesi Müze Eğitim Ana Bilim Dalı öğretim görevlileri Prof. Dr. Bekir Onur, Antalya Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Prof. Dr. Nevzat Çevik, Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan, Prof. Dr. Müge Artar, Doç. Dr. Ayşe Okvuran’ın ardından Stera Arbane Topluluğu sahne aldı.

Mardin Müzesi eğitmenleri tarafından hazırlanan “Karagöz Mardin Müzesinde” adlı gölge oyununun ardından program, son olarak Mardin Müzesi Eğitim Çalışmalarını kapsayan fotoğraf sergisi ve Mardin Müzesi Eğitimi kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışmalarından Ebru, Kök Baskı ve Sikke basımı atölyeleri ile tamamlandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00