MARDİN`DE ``ÖĞRENCİ GİYSİ YIKAMA MERKEZİ``TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi, hizmet odaklı sosyal belediyecilik çalışmalarına devam ediyor. Öğrenci ve genç dostu projelerin ilklere imza atan belediye, Mardin Artuklu Üniversitesinde eğitim gören yaklaşık 12 bin öğrenciye ücretsiz çamaşırhane hizmeti su

Mardin 10.11.2017 11:10:57 0
MARDİN`DE  ``ÖĞRENCİ GİYSİ YIKAMA MERKEZİ``TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi, hizmet odaklı sosyal belediyecilik çalışmalarına devam ediyor. Öğrenci ve genç dostu projelerin ilklere imza atan belediye, Mardin Artuklu Üniversitesinde eğitim gören yaklaşık 12 bin öğrenciye ücretsiz çamaşırhane hizmeti sunmak için ‘Öğrenci Giysi Yıkama Merkezi’ni açtı

 

 Öğrenciler çamaşırhaneye  teslim ettikleri kirli elbiselerini yıkanmış ve ütülenmiş bir halde alacaklar. Öğrenciler, sınav ve yoğun oldukları dönemlerde, adrese gelen çamaşırhane personeline yıkanmak üzere elbiselerini teslim edebilecek. Çamaşırhanede kurulan sistemle, öğrencilerin kaç defa elbise yıkadıkları takip edilebilecek.

 

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V.ekili Mustafa Yaman,  “Her şey Mardin'de yaşayan hemşehrilerimiz için." dedi.

 

Yaman, “Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin alt yapı ihtiyaçlarını giderdiğimiz gibi ilimizde yaşayan her kesimden vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz.” dedi.

 

“Biz sizin için çalışıyoruz” sloganıyla 17 Kasım 2016 yılında hizmete başladıklarını aktaran Yaman, “Alt yapı çalışmalarıyla ilgili projelerini hazırlayıp ihale ettikten sonra çalışmalarımıza hızlıca başladık. Bunun içerisinde nelerimiz var. Kırsal mahalle ve şehir merkezinde ki yollarımız. MARSKİ'de ki su arıtma kanalizasyon sıkıntıları. Sosyal projeler. Taziye evleri, parklar, oyun alanları. Bunun dışında şehirde yaşayan dezavantajlı hemşehrilerimize yaptığımız hizmetlerimiz  var.” diye konuştu.

 

Dezavantajlı grupların başında öğrenci, kadınlar ve engellilerin geldiğini açıklayan Yaman, şöyle devam etti:

 

 “Onlar için değişik projelerimiz var. 12 bin civarında Artuklu Üniversitesinde öğrencilerimiz var.  Bunların büyük kısmını da ilimize dışarıdan geliyorlar. Bunların çeşitli ihtiyaçları var. Bunların başında çamaşır ihtiyaçları geliyor. Büyükşehir Belediyemiz, öğrencilerimizin kirlenen elbiselerini ücretsiz yıkamak için ortaya bir proje koydu. Bugün de bu projeyi ortaya koymaya başladık. Öğrenci kardeşlerimiz buraya gelecekler. Arzu ederlerse kendileri de çağırabilecekler. Hijyen kurallarına uygun bir proje bu. Kişiye özgün makinalar dizayn ettik. Her öğrenci istediği makinede çamaşırını yıkayabilecek. Arzu ederlerse elbiselerini bekleyecek. Arzu ederlerse işlerini bitirdikten sonra alabilecekler. İsterlerse de belediyemiz kendilerine elbiselerini ulaştırabilecek.”

 

"Her şey Mardin'de yaşayan hemşehrilerimiz için"  diyen Yaman, Mardin’in artık huzurlu bir şehir olduğunu vurguladı.

 

Öğrencileri huzurlu bir eğitim için Mardin’e  bekledikleri söyleyen Yaman, “Hem üniversitemiz, hem merkez Artuklu ilçemiz olmak diğer ilçelerimiz. Mardin'de geçen senelere oranla yüzde 130 artış var misafir oranında. Eğitimiz ve yaşamımız huzurlu. Bundan dolayı üniversite öğrencilerinin burayı tercih etmelerini arzu ediyoruz. Velilerin de öğrencilerini buraya yönlendirmelerini istiyoruz.” Diye konuştu. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00