MARDİN`DE ÖĞRENCİ GİYSİ YIKAMA MERKEZİNE YOĞUN İLGİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında dışardan şehre okumaya gelen 12 bin üniversiteli öğrenciler için açtığı ?Öğrenci Giysi Yıkama Merkezi? yoğun ilgi görüyor.

8.01.2018 18:22:59 0
MARDİN`DE ÖĞRENCİ  GİYSİ YIKAMA MERKEZİNE YOĞUN İLGİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında dışardan şehre okumaya gelen 12 bin üniversiteli öğrenciler için açtığı “Öğrenci Giysi Yıkama Merkezi” yoğun ilgi görüyor. Yapılan hizmetler kapsamında vatandaşın ve öğrencilerin yanı başında olan Mardin Büyükşehir Belediyesi, okul bahçelerinde açtığı giysi yıkama merkezi standıyla binlerce öğrenciye ulaştı. Yapılan kayıtlar neticesinde şuan yaklaşık 600 öğrenci, giysi yıkama merkezinden yararlanıyor.

 

Sınav dönemlerinde isteyen öğrencinin evine gidilerek kirlik elbiseleri alınıp yıkanıyor ve daha sonra yakınmış, ötülenmiş şekilde kendisine teslim ediliyor.

 

Mardin Valisi ve Mardin  Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Görevi aldığımız ilk günden itibaren öğrencilerimize nasıl daha iyi hizmet edebilirizin üzerinde durduk”

 

Öğrencilerin yanından yer alan projelere imza attıkların ifade eden Yaman, “Mardin Büyükşehir Belediyesi görevi, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimiz tarafından bize tevdi edildiği ilk günden itibaren sosyal belediyecilik projelerini hayata geçirerek çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Taziye evleri, çocuk oyun alanları, okul bahçelerine havuz, öğrencilere atkı, bere ve kırtasiye malzemesi dağıttık. Öğrenci Giysi Yıkama Merkezi, Gençlik Merkezi ve Bilgi Evleri açarak öğrencilerimize daha iyi hizmet etmeye başladık” dedi.

 

Yaman, şöyle devam etti: “Öğrenci giysi yıkama merkezini açtığımız ilk günden itibaren öğrencilerimize en güzel şekilde hizmet vermeye başladık. Açığımız stantlarla öğrencilerin ayağına gittik. Kısa sürede binlerce öğrenciye giysi yıkama merkezini anlattık. Öğrencilerimizin giysi yıkama merkezine olan ilgisi bizleri memnun etti. Hijyen ve kişiye özel makinelerle hizmet veren merkezimizde şuanda yaklaşık 600 öğrencimiz yararlanmakta”

 

Sınav dönemlerinden isteyen öğrencinin elbiselerini adreslerinden aldıklarını kaydeden Yaman, alınan elbiselerin hijyen kuralları çerçevesinde yıkanıp ütülendikten sonra öğrenciye teslim edildiğini belirtti. 

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00