MARDİN`DE ÖĞRENCİLER SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı bir neslin yetişmesi için sağlık taraması çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Mardin 24.03.2018 13:21:59 0
MARDİN`DE ÖĞRENCİLER SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı bir neslin yetişmesi için sağlık taraması çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı, Mazıdağı, Derik, Dargeçit, Kızıltepe, Artuklu ve Savur ilçelerinde ki kırsal mahallelerde yaklaşık 6 bin öğrenciyi sağlık taramasından geçirecek. Sağlıklı bir nesil ile geleceğe hedefiyle çalışmalarını yürüten belediye, uzman diyetisyenlerle öğrencilere beslenme ve hijyen eğitimi anlatılarak kan gurubu kartları dağıtılacak. Bunun yanında binlerce öğrenciye çeşitli hediyeler dağıtılacak.

 

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman, "Sağlıklı bir nesil için çalışıyoruz”

 

Yaman, şöyle devam etti: “Bir yılı aşkın süredir bu şehirde ki kadın, genç, engelli ve öğrencilerimize öncelik veren bir belediye anlayışı ile çalışıyoruz. Öğrencilerimizin yanımızda farklı bir yeri var. Okulların açılma döneminde binlerce öğrencimize kırtasiye malzemesi dağıttık. Yarıyıl tatiline giren öğrencilerimiz için ‘Yazın havuz kışın buz pisti’ diyerek yaklaşık bir ay boyunca öğrencilerimize buz pisti hizmeti verdik. Sağlık bir nesil için tüm ilçelerimizde ki ilkokul ve ortaokullarında ki öğrencilerimiz için harekete geçtik.”

 

Yaman, şöyle devam etti: “Projemizi ilk olarak Derik ilçesi Subaşı Mahallesinde ki Subaşı İlkokulu, ortaokulu ve imam hatip ortaokullarında başladık. Burada ki yaklaşık 650 öğrenciye uzman diyetisyenlerimiz sağlıklı beslenme ve hijyeni anlattı. Daha sonra minik yavrularımızı sağlık taramasından geçirerek kan gurubu kartlarını verdik. Belediyemizin kendilerine göndermiş olduğu diş bakım seti ile çeşitli hediyeleri de öğrencilere ulaştırıldık. Öğrencilerimizin mutluluğu bizlerin mutluluğudur."

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,34
  • EURO

    34,71% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2403,71% 1,00
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00