Mardin`de Öğrencilere Sinema Mutluluğu Yaşatılıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehirde eğitim ve öğretim gören çocukların mutluluğunu esas alan çalışmalar gerçekleştiriyor. Bugüne dek okulların bahçelerini kurulan parkları yanı sıra öğrenci dostu projeleri sağlayan Büyükşehir Belediye, hayatlarında hiç s

Mardin 6.11.2017 10:49:30 0
Mardin`de Öğrencilere  Sinema Mutluluğu Yaşatılıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehirde eğitim ve öğretim gören çocukların mutluluğunu esas alan çalışmalar yürütüyor. Bugüne dek okulların bahçelerini kurulan parkları yanı sıra öğrenci dostu projeleri hayata geçiren  Mardin Büyükşehir Belediye, hayatlarında hiç sinemaya gitmemiş öğrencileri de beyaz perde ile tanıştırıyor. 2 ay gibi bir sürede 6 bin öğrenci ilk defa sinema filmi izlerken, yıl sonuna kadar 14 bin öğrenci sinemayı ilk defa görmesi hedefleniyor.

 

Proje hakkında bilgi veren  Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman, “Amacımız öğrencilerimizin gelişimine olumlu katkı sağlamaktır” dedi. Bu nedenle öğrenci dostu çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getiren Yaman, “İlimizin öğrenci dostu bir şehir olması hedefiyle projeler yapmaktayız. Öğrencilerimizin daha güzel mekanlarda derslerini çalışmaları ve internete girmeleri için Gençlik Merkezi Bilgi Evi ve Gençlik Merkezleri projelerinde başarı kaydettik. Bunun yanında okullarımızın hayat bulması için de özel çalışmalar yapıyoruz. Öte yandan öğrencilerimiz in hayatlarına renk katacak çalışmaları bitiriyoruz. Bu çalışmalardan birisi de hiç sinemaya gitmemiş öğrencilerin sinemayla tanışmasıdır” diye konuştu.

 

Daha önce hiç sinemaya gitmemiş öğrencileri öncelikleri arasına aldıklarına değinenMardin Valisi Mustafa  Yaman, “İlimizde sinemayla tanışmamış öğrencilerin çok olduğunu gördük. Bu nedenle böyle bir projeyi hayata geçirmek istedik. Okullarımızda tespitlerimizi yaptıktan sonra çocuklarımızı sinemaya götürmeye başladık. İki ayda 6 bin öğrencimiz sinemayı ilk defa gördü ve film izledi. Yıl sonuna kadar 14 bin öğrenciyi sinemayla tanıştırmış olacağız” diyerek sözlerine son verdi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00