MARDİN`DE OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşi Emine ERDOĞAN?ın himayesinde başlayan ´´Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmasın Seferberliği´´ kapsamında Mardin ilinde Okuryazarlık Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

3.03.2018 13:14:17 0
MARDİN`DE OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşi  Emine ERDOĞAN’ın himayesinde başlayan ´´Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmasın Seferberliği´´ kapsamında Mardin ilinde Okuryazarlık Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Mardin Valisi Mustafa YAMAN´ın başkanlık ettiği toplantıya; ilçe Belediye Başkanları  İlçe Kaymakamları , İl Milli Eğitim Müdürü , İlçe Milli Eğitim Müdürleri , Okul Yöneticileri , kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

       Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın  ‘’Okuma Yazma Seferberliği’’ talimatı videosu ile başlayan toplantı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün tanıtım videosu ile devam etti.  Mardin İli  genelinde Halk Eğitim Müdürlükleri tarfından açılan okum-Yazma Kurslarından görüntülerin yer aldığı video gösterimi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

 

      Toplantıda bir konuşma yapan Mardin Valisi ve    Mardin  Büyükşehir Belediye Başkanı   Mustafa YAMAN: ´´ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğüne başlatılan okuma-yazma seferberliği ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de büyük bir azimle başlamış bulunmaktadır. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle dezavantajlı vatandaşlarımıza yönelik faaliyetler bizim için büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda okum yazma bilmeyen vatandaşlarımız özellikle de kadınlarımızın okuma yazma kurslarına katılımı konusunda İl Millî eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. İlimizde okuma yazma bilmeyen kalmasın sloganıyla Valilik ve Büyükşehir Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Eşleri Hanımefendi Emine ERDOĞAN’a ülkemiz genlinde başlatmış oldukları okuma yazma seferberliği için teşekkür ediyor, yapılan çalışmaların ülkemiz ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum ´´ dedi.

 

 Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup SARI toplantıda yaptığı konuşmasında şunları söyledi:: ´´Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde Tüm Türkiye’de “Okuryazarlık Seferberliği” başlatılmıştır. İlimiz genelinde; Sayın Valimiz/Büyükşehir Belediye Başkanımız önderliğinde, tüm kamu kurum-kuruluşlarımız ile işbirliği yaparak tüm resmi - özel eğitim kurumlarımız ve halk eğitim merkezlerimizde, seferberliğin en üst seviyede amacına ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz ve bu çalışmalarımızın karşılığını da alıyoruz. Bu vesile ile başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Eşleri Hanımefendi Emine ERDOĞAN’a, Vali/Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa YAMAN ve tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum ´´ dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından okuma yazma kursuna katılan kursiyerler ile hatıra fotoğrafı çekildi. Kursiyerler Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip ERDOĞAN’A  ve Eşi  Emine ERDOĞAN’a ve Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa YAMAN’a teşekkür ettiler.

 

    Program misafirlere yapılan yemek ikramının ardından sona erdi.

 

  

   
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04