MARDİN?DE OTEL SAHİPLERİ GELECEKLERİNİ MASAYA YATIRDI

Mardin turizm ve otelciler derneği (MARTOD) Başkan`ı Özgür Azad Güngör ,Mardin?de faaliyet yürüten Otel sahiplerini acil toplantıya çağırarak, Mardin Erdoba Elagance Otel?in ev sahipliğinde bir araya getirdi.

Mardin 23.12.2015 22:32:12 0
MARDİN?DE  OTEL SAHİPLERİ GELECEKLERİNİ MASAYA YATIRDI

Mardin turizm ve otelciler derneği (MARTOD) Başkan'ı Özgür Azad Güngör Mardin’de faaliyet yürüten Otel sahiplerini acil toplantıya çağırarak, Mardin Erdoba Elagance Otel’in ev sahipliğinde bir araya getirdi.

Güneydoğu Bölgesinde yaşanan olaylar ve  Sokağa çıkma yasakları nedeniyle bıçak gibi kesilen Rezervasyonlar sonrası gözler Son Yılların Parlayan Turizm Bölgelerinden biri olan Mardin’e çevrildi. Bölgede yaşanan olaylar, yol kesmeler ve sokağa çıkma yasakları 800-900 Bin’e yakın turist çeken Mardin’de  turizm durma noktasına getirdi.. Mardin’de turizmin durma noktasına gelmesi ile birlikte Butik otellerin kapandığını ve birçok otelin işçi çıkardığını vurgulayan  MARTOD Başkanı Özgür Azad Güngör  “Bu bölgelerde sanayi olmadığı için otellerin işi daha zor. Gaziantep ve Urfa’da otellerin durumu daha iyi. Ancak Mardin’de birçok butik otel kapandı” diye konuştu

Turizmin durma noktasına  gelmesinin ardından Mardin’de Turizmcilerden karşı hamlenin gelmesi de gecikmedi. Mardin turizm ve otelciler derneği Başkan'ı özgür Azad Güngör’den   ilk önemli adım, olarak Mardin’de faaliyet yürüten Otel sahiplerini acil toplantıya çağırarak, Mardin Erdoba Elagance Otel’in ev sahipliğinde bir araya getirdi.

 

Mardin turizm ve otelciler derneği Başkan'ı özgür Azad Güngör Mardin'deki otel sahiplerini bir araya getirdi. Kobani olaylarından beri Mardin'de ciddi sıkıntılar yaşadıklarını otellerin kapanma aşamasında olduğunu ve bugün itibariyle 8 otelin kapatıldığını belirten Başkan Güngör Bugüne kadar Turizm alanında çalışan 650 personelin işten çıkartıldığını belirterek, Olayların ve sokağa çıkma yasaklarının bölgede devam etmesi halinde işten çıkarmaların artarak süreceğini ve 1500 personelin işten çıkartılmak zorunda kalınacağını dile getirdi

Mardin Valiliğiyle beraber oluşturulan kriz masası tarafından Başbakanlığa ve dönemin Turizm bakanına rapor hazırlanarak gönderildiğini belirten MARTOD  Başkan Güngör  2016 yılı sezonu için şuana kadar herhangi bir rezervasyon almadıklarını belirterek, Mardin’de Otellerin ve turizmcilerin ayakta durabilmesi  ve faaliyetlerine devam edebilmesi için  Ak Parti hükümetinin  acil olarak, taleplerimizi karşılamaya yönelik çalışma başlatması gerektiğini belirterek, Bugün Erdoba Elagance Otelde saat 15.00’de toplanan Mardin Otel Sahiplerinin katıldığı ve yaklaşık 6 saat süren toplantısına;

1-Mardin Tatlıdede Oteli- Özgür Gürgör
2-Erdoba Elegance Otel -Metin Sümer
3-Şahmeran  Butik Otel Pansiyon - Aslan Paşaoğlu

4-Maridin Otel -Emin Irmak
5-Mardin Zinciriye Butik OTEL -Halil Nayır
6-Yay Grand hotel -Memet yay
7-AZD otel -Aziz Demir
8-Gazi Konağı Şerif Hasar
9-Tuğhan Hotel-Necmi öncel
10-Artuklu Kervansarayı -Sabahattin evrensel
11-İzala Butik Otel -Metin Pamukçu
12-Reyhani Otel-Hüsamettin Demir

Katıldığını belirterek, Mardin. Bölgesindeki faaliyet yürüten Oteller sorunlardan kaynaklanan krizi aşmak için Ortak eylem planlarını oluşturdu..

6 Saat boyunca sorunlarını tartışarak Eylem Planı Oluşturan Otel Sahipleri, Hükümetten acil olarak;

1-İş kolu üzerinden Personel Desteği,

2-Mardin’de faaliyet yürüten, Turizm işletmeleri ve Otel sahiplerine  Elektrik Ücretlerinde indirime Gidilmesi,

3- Turizm İşletmeleri ve Otel sahiplerine, 2016 Haziran sonrasında ödenmek üzere faizsiz kredi sağlanması,

4-Kredi borcu olan, Otel ve Turizm işletmelerinin Kredi borçlarının ertelenmesi konularında talepte bulunulması yönünde karar aldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00