MARDİN`DE RAMAZAN FARKLI YAŞANACAK

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman kentin özlediği bir şekilde Ramazan ayının manevi havasını yaşayacaklarını kaydederken, ?Hergün binlerce hemşehrimizle oruçlarımızı aynı sofrada birlikte açacağız? dedi.

27.05.2017 17:24:56 0
MARDİN`DE RAMAZAN FARKLI YAŞANACAK

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman kentin özlediği bir şekilde Ramazan ayının manevi havasını yaşayacaklarını kaydederken, “Hergün binlerce hemşehrimizle oruçlarımızı aynı sofrada birlikte açacağız” dedi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayı arifesinde kentte bir ilki yaşatmaya hazırlanıyor. Bu bağlamda kentte 30 gün boyunca eski Ramazan Ayları tadında etkinlikler yapılması için planlamalar yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda kurulacak sofralarla vatandaşlarıyla içiçe olmayı hedefleyen Belediye, Kur’an tilavetleri ve ilahilerle manevi havanın en iyi şekilde yaşamasını sağlayacak. İftar sofralarında Mardin Vali/ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ve protokol üyeleri de yer alacak.

 

Konu hakkında bilgi veren Mardin Vali/ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Vatandaşlarımızın özlediği Ramazan Ayı için tüm hazırlıklarımızı tamamladık” ifadesini kullandı. Yaman, “İlimiz artık eski görkemli günlerine çalışmalarımızla ulaştı. Kardeşlik ve huzurun hakim olduğu ilimizde her anlamıyla olumlu gelişmeler yaşanmaktadır. Bu güzel hava sayesinde turizm konusunda da beklentilerimizin çok üzerinde rakamlara ulaştık. Şimdi bu havayı Ramazan Ayı içinde de devam ettireceğiz. Şehrimizde ilk defa 30 gün boyunca dolu dolu Ramazan Ayı’nı yaşayacağız” diye konuştu.

 

Mardinli vatandaşları kurulacak iftar sofralarına davet eden Yaman, “Ramazan Ayı’na ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Ramazan Ayı maneviyatı da en doruklarda yaşadığımız bir aydır. Ramazan ayı aynı zamanda birlik ve beraberliğin, birbirimizi anlamanın çağrıştırıldığı ulvi bir aydır. İşte bizler bu bilinçle Mardinimizin özlediği bir Ramazan Ayı geçireceğiz. Hergün gencinden yaşlısına, yoksulundan zenginine kadar her yaş diliminden ve her kesimden binlerce hemşehrimizle hep birlikte ellerimizi aynı sofrada olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bu nedenle Mardin halkımızı bu güzel havayı solumaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15