Mardin`de Şehirler ve Kültürler Projesi Sona Erdi

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi ÇOMAKTEKİN 2015 yılı Şehirler ve Kültürler projesinde Mardin`den 320 gençlik merkezi üyesi gencin Çanakkale, Bursa, Ankara ve Eskişehir`de toplam 5 gün misafir edildiğini bir toplantıyla basına açıkladı.

Mardin 4.09.2015 01:58:37 0
Mardin`de Şehirler ve Kültürler Projesi Sona Erdi

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi ÇOMAKTEKİN 2015 yılı Şehirler ve Kültürler projesinde Mardin'den 320 gençlik merkezi üyesi gencin Çanakkale, Bursa, Ankara ve Eskişehir'de toplam 5 gün misafir edildiğini düzenlediği bir toplantıyla basına açıkladı.

Proje kapsamında Eskişehir'den dönen öğrenciler İl Müdürü Hadi ÇOMAKTEKİN' i makamında ziyaret ederek, her ne kadar dönüş yolunda yaşanan talihsiz olay bizleri sıkıntıya sokmuş olsa da  Spor Bakanlığına bu projeden dolayı teşekkür edip genelde heyecanlı ve güzel bir gezi yaptıklarını bundan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Bakanlığımızın bundan sonra yapacağı bütün etkinliklere katılmaktan mutlu olacaklarını ifade ettiler.

İl Müdürü Hadi ÇOMAKTEKİN Gençlik ve Spor Bakanlığının ve de Mardin il Müdürlüğünün gençlere önem verdiğini bu yüzden gençlerin ülkelerini daha iyi tanımaları amacıyla katılımcıların hiçbir ücret ödemeden katıldıkları böyle bir proje gerçekleştirildiğini belirtti.

ÇOMAKTEKİN, "Gençlerimizin ülkelerini ve tarihlerini yalnızca kitaplardan değil aynı zamanda da tarihi yerleri ve coğrafi güzellikleri yerinde görerek öğrenmelerini istiyoruz" diyerek bu tür gezilerin gençlere yararlı olduğunu açıkladı.

ÇOMAKTEKİN, ayrıca bu gezi zarfında gençlere o yöreye dair seminerler verildiğini ve bu sayede gençlerin kültürel, tarihi ve sosyal açıdan zenginleşmelerinin amaçlandığını açıkladı.

ÇOMAKTEKİN konuşmasına şöyle devam etti "Gezidekilere bilgi birikimi iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet etmiş bir bilinçle başarılı bir şekilde uygulanmıştır.

Şehirler ve kültürler projesinin bir diğer amacı da güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları oldukları gerçeğini ortaya koymuştur.

Gençlerin seçiminde; şehit veya gazi yakını olanlara, anne ve/veya babası vefat edenlere, dezavantajlı ve kırsal kesimde yaşayan ve  dar gelirli gençlerimize öncelik tanınan bu projede kendi imkânlarıyla başka şehirlere gidemeyen gençlerimize devletimizin bu sosyal sorumluluk projesiyle yarınlarımızın devletimize, geleceğimize olan inançları pekişmiştir."dedi.

ÇOMAKTEKİN yaklaşık olarak iki aya boyunca ve 4 ayrı ilimize 5 Bayan 5 Erkek  toplamda 320 gencimizin 10 dönemde yaptıkları bu projenin hiç bir sorun yaşamadan çok güzel geçtiğini gençlerimizin bakanlığımıza şükran duygularını belirttiğini ama son dönem Eskişehir İline giden kafilemizin dönüş yolunda tamamen teknik bir arızadan dolayı araçlarının bozulması nedeniyle yaşadıkları sıkıntı ile ilgili basına yansıyan haberlerin doğruları yansıtmadığını söyledi.

ÇOMAKTEKİN aracın bozulduğunu araç şoförlerinin sorunu çözemedikten sonra kendilerine haber verildiğini söyledi.

ÇOMAKTEKİN, "Aracın yola devam edemeyeceğini proje sorumlusu arkadaşımız ve Gençlik Merkezi müdürü arkadaşlarımız haber aldıktan sonra hemen firmayla irtibata geçerek gençlerimizin daha fazla mağduriyet yaşamaması için başka araçlarla sorunsuz bir şekilde  Mardin'e getirilmeleri sağlanarak,gençlerin ailelerine teslim edildiğini açıkladı. Aracın tamiri boyunca gençlerimiz Lider ve hocalarının   gözetiminde dinlenme tesislerinde kalmıştır.
Yerel ve Ulusal basında  'Yollarda mahsur kalmışlar' gibi haberlerin  doğruları yansıtmadığını ve İl Müdürlüğü yetkililerinin  bilgisine başvurulmadan kasıtlı ve yanlış  habrer yapıldığını söyleyen İl Müdürü bu tür haberlerin amacının  gençlere bir fayda sağlamadığını ve İl Müdürlüğümüzü ilgilendirmeyen tamamen firmayla ilgili olan bu sorundan dolayı  Bakanlığımızı ve İl Müdürlüğümüze töhmet altında bırakan bu gibi haberlerin doğru olmadığını açıklamıştır.

Konuyla ilgili geziye katılan gençlerden Aynur Aksoy da gazetelerde yayınlanan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını ve sürekli hocalarının gözetiminde olduklarını söyledi. Aksoy, "Eğitmenlerimiz sürekli yanımızdaydılar. Aracımız bozulduğunda dahi hocalarımız bizim bütün ihtiyaçlarımızı  karşılamış ve bizi yalnız bırakmamışlardır."Adını açıklanmasını istemeyen diğer bir öğrenci ise araçta çekilen fotoğrafın bir mizansen olduğunu söyledi ve "oturmaktan sıkılınca aracın arkasında, bagaj yerinde bavulları kenara koyup bacaklarımızın dinlemesi için yere oturduk ve o zaman fotoğrafı çektik. O fotoğrafın yalan haberde kullanılacağını bilemezdik" şeklinde konuştu.

Ziyaret sonrası İl Müdürü ÇOMAKTEKİN tarafından bakanlığın göndermiş olduğu satranç takımı, tişört ve çeşitli hediyeler verilmiş, gençlerimizin memnun bir şekilde ve Bakanlığımıza teşekkür ederek ve en kısa zamanda birlikte piknik sözü alıp İl Müdürlüğümüzden ayrılmışlardır. ''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


40.1° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00