MARDİN?DE SODES PROJESİ İLE GENÇLER ATLETİZM SPORUNA KAZANDIRILACAK

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı ??SODES?? Projesi, Mardin Valiliği SODES birimi koordinasyonunda, Mardin Atletizm Spor Kulübü tarafından yürütülmekte olan ??Kadim Şehrin Sportmen Gençleri?? Projesi başladı.

Mardin 22.01.2018 20:08:00 0
MARDİN?DE  SODES PROJESİ İLE GENÇLER ATLETİZM  SPORUNA  KAZANDIRILACAK

 

        Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı  ‘’SODES’’ Projesi, Mardin Valiliği SODES birimi koordinasyonunda, Mardin Atletizm Spor Kulübü tarafından yürütülmekte olan ‘’Kadim Şehrin Sportmen Gençleri’’ Projesi başladı. Proje kapsamında Atletizm, Teakwando, Voleybol spor branşların ’da deneyimli Milli takım Antrenörleri eşliğinde çalışmalar başladığını dile getiren Mardin atletizm spor kulübü başkanı Mehmet Münir Cura SODES Projesi ile ilgili yaptığı açıklamada hedefimiz yıl içerisinde toplam 250 öğrenciye spor alanlarında destek verip spora olan ilgiyi artırarak alt yapı oluşturmak SODES projesi kapsamın ’da Antrenör desteği, spor malzemesi servis ile birlikte Derneğimizde çeşitli eğitimler sağlanacak.

 

        Mardin Artuklu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda yapılan  ziyaretler ile Projemeye  Kasım ayında 160 öğrenci kayıt yaptırdı. Mardin Artuklu ilçesi Ortaköy mahallesin ’de bulunan İmam Hatip Ortaokulu, Sultan Abdülhamit Han İmam Hatip Ortaokulu, Artuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Selahaddin Eyyübi Ortaokulu, Anafartalar İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere toplam 11 farklı okuldan gelen öğrencilerin kayıtları alınarak eğitim verilmeye başlandı.

 

    Mardin Atletizm Spor Kulübü  Başkanı Münir Cura ,yaptığı açıklamada;  '' Sporun alt yapısını oluşturulması konusunda desteğini bize sağlayan başta Kalkınma Bakanlığı, Mardin Valiliği, SODES koordinasyon birimine teşekkür ederiz. Çalışmalar sonucunda hedefimiz çocuk ve gençlerimizin güvenli bir ortamda spor yapmaları ilimiz ve ilçemize ciddi anlamda spor konusunda katkılar sunmaktır. SODES projesi kapsamında 6 yıl önce Kulübümüzün yürüttüğü süreçte 12 öğrencimiz Üniversitelerin BESYO bölümünü kazanıp öğretmen ve antrenör olarak atanan paydaşlar yetiştirdik. İtalya’da 2014 yılında düzenlenen Dünya Dağ Koşusu Şampiyonu olan Midyat yolbaşı köyünden Milli sporcumuz Musa İşler gibi proje paydaşlarımız oldu. Amacımız çocuk ve gençlerimizin boş zamanlarında spor yaptırmak olduğunu'' dile getirdi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10486,7%-1,81
  • DOLAR

    32,84% -0,06
  • EURO

    35,12% -0,41
  • GRAM ALTIN

    2431,62% -0,81
  • Ç. ALTIN

    3955,32% -0,78