MARDİN`DE SOKAKLAR GÜZELLEŞİYOR...

Mardin Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi ve turistik bölgelerinde cazibeyi arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yıl sonuna kadar 1 milyon turist hedefini koyan Belediye, bu bağlamda örnek çalışmalara imza atıyor.

Mardin 13.09.2017 20:49:45 0
MARDİN`DE SOKAKLAR GÜZELLEŞİYOR...

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Tarihi Mardin’de değişimin devam ettiğine dikkat çekerken, “Bölgemizin daha da estetik ve güzel olması için çaba veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi ve turistik bölgelerinde cazibeyi arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yıl sonuna kadar 1 milyon turist hedefini koyan Belediye, bu bağlamda örnek çalışmalara imza atıyor. Daha önce Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nı Tarihi Mardin’e taşıyarak birimin tarihle içiçe olmasını sağlayan Belediye, şimdi de sokak güzelleştirmesi yaparak emsal bir çalışma yaptı. Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın ye aldığı sokak çalışmalar ile bambaşka bir çehreye büründü.

 

Konu hakkında bilgi veren Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, kentin cazibesini daha da arttırdıklarını dile getirdi. “Amacımız Mardin’i her yönüyle farklı kılmaktır” ifadesini kullanan Yaman, “İlimiz tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken bir şehirdir. Her yıl yüzbinlerce ziyaretçinin akın ettiği Mardin muhakkak görülmesi gereken yerler arasındadır. Biz bu ilgiyi daha çok arttırmak ve bölgenin daha cazibeli olmasını istiyoruz. Bu nedenle özgün çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Yaman şöyle devam etti: “Bu nedenle estetiği olan projelere imza atıyoruz. Bilindiği gibi daha önce Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımızı Tarihi Mardin’e taşımıştık. Şimdi daire başkanlığımızın olduğu sokakta başarılı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sokağımızın ışıklandırmalarının yanı sıra  estetik olmasına imkan tanıyan çalışmalar sağladık. Bambaşka bir havaya bürünen sokak örnek teşkil edecek bir konuma geldi. Buna benzer projelerimize ara vermeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00